Chris (l) en Jonas voor de Challenger en de loaded fries© givl

Frituur-brasserie De Vooruit verkoopt hamburger van 50 euro: “Wie hem binnen het half uur op krijgt, moet niets betalen”

Nijlen -

Jonas Huygen, zaakvoerder van frituur-brasserie De Vooruit in Kessel, gaat zijn aanbod vernieuwen en gaat hiervoor in zee met Chris Dutoy uit Zandhoven, die onder andere ambachtelijk ijs maakt. Maar de grootste blikvanger, ook letterlijk, wordt de ‘Challenger’ , een hamburger van twee kilogram met anderhalve kilo vlees. “Wie hem binnen het half uur op krijgt, moet niets betalen, anders kost hij vijftig euro.”

Gino Van Looy

“Ik ben mijn zaak hier begonnen eind vorig jaar”, begint Huygen. “Ik heb me toen vooral gefocust op het brasseriegedeelte met een heel uitgebreide kaart. Maar nu komt het zomerseizoen eraan en wil ik meer aandacht besteden aan het frituurgedeelte. Daarom heb ik ook wat versterking gezocht en ben ik uitgekomen bij Chris Dutoy. Die heeft heel veel ervaring in de horeca en maakt ook ambachtelijk ijs. Vanaf nu gaan we samenwerken en dat lijkt me alleen een win-winsituatie.” Chris pikt hierop in. “Ik ken Jonas al een tijdje en ik wil hem wat komen ondersteunen, hij heeft best veel werk. Ik kom ook helpen in de zaak en houd me bezig met de organisatie. We gaan de brasseriekaart verkleinen en ons wat meer toespitsen op de frituur. Daar gaan we nu ook loaded fries aanbieden, frieten met vaste topics. We hebben nu al een zestal verschillende varianten die we klanten kunnen aanbieden. Klanten zullen hier nu ook terecht kunnen voor schepijs.”

De Challenger

Maar de blikvanger wordt de Challenger. “Dat is een groot broodje met 1,4 kilogram gehakt, spek, groenten, zes stukken cheddar en een spiegelei. Alles bij elkaar weegt het ongeveer twee kilogram. Voor wie hem koopt en binnen het half uur op kan eten, is de Challenger gratis. Anders kost hij je vijftig euro. We hebben het laten testen door tien mensen en twee van hen konden hem binnen het half uur opeten. Maar het blijft, zoals de naam laat vermoeden, wel een uitdaging.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Nijlen