Jelle Houwen

Politie zoekt "laffe" wielertoerist die valse gegevens achterlaat bij gewonde vrouw in Torhout

De politie van Torhout zoekt een wielertoerist die gisterenmiddag een vrouw omver reed die aan het fietsen was. Hij liet de vrouw eerst gewond achter. Maar kwam toen terug met een briefje met zijn contactgegevens, om nadien alles te regelen. Alleen bleken die gegevens vals te zijn.

Maandag rond de middag reed de man de 59-jarige vrouw omver op het kruispunt van de Oostendestraat met de Makeveldstraat in Torhout. Zij was met haar man aan het fietsen.

"Toen ze ter hoogte van het kruispunt kwamen, wilden ze linksaf slaan. Daar liep het fout en werden ze ingehaald door een gehaaste wielertoerist. Die reed de vrouw aan, waardoor ze zwaar op de grond viel", zegt Annemie Wittesaele van politiezone Kouter. 

Valse naam

De vrouw raakte gewond. De man pleegde eerst vluchtmisdrijf, maar keerde kort daarna terug. "Hij gaf het koppel een briefje met daarop zijn gegevens om nadien alles te regelen en vertrok. Alleen bleken zijn naam, adres en telefoonnummer vals te zijn", vervolgt Wittesaele. "Hij wordt nu door onze diensten opgespoord."

De vrouw moest naar het ziekenhuis.

Meest gelezen