© Rob Engelaar

Strafpleiter verwezen naar rechtbank in Sky ECC-dossier

ANTWERPEN -

De raadkamer in Antwerpen heeft de voormalige strafpleiter Sahil Malik doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Het parket vervolgt Malik wegens deelname aan een criminele organisatie. De vermeende feiten die de voormalige advocaat zou hebben gepleegd, kwamen aan het licht tijdens het onderzoek naar de criminele chatapplicatie Sky ECC.

Sahil Malik was jarenlang de rechterhand van de bekende strafpleiter Pol Vandemeulebroucke, die de balie ook al diende te verlaten na veroordelingen wegens lidmaatschap van een criminelen organisatie. Toen Malik in maart 2021, bij het losbarsten van Operatie Sky ECC, werd gearresteerd was hij nog maar pas met zijn eigen advocatenkantoor gestart.

Sahil Malik maakte er geen geheim van dat hij met cliënten communiceerde via het versleutelde Sky ECC-netwerk. Hij maakte ondermeer gebruik van de nickname Sher, wat leeuw of tijger zou betekenen in het Punjabi. Uit Sky ECC-berichten die de politie kon onderscheppen, zou zijn gebleken dat Malik zijn rol als ‘raadsman’ van criminelen al te ruim interpreteerde. Zo zijn er aanwijzingen gevonden dat hij zijn beroepsgeheim schond. Malik zou ook grote cash bedragen hebben ontvangen voor diensten niets met zijn juridische activiteiten als advocaat te maken hebben.

Sahil Malik wordt verdedigd voor oud-senator en KUL-professor Hugo Vandenberghe. Die wenste niet te reageren namens zijn cliënt.

(vdaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Antwerpen