Ongeval Plantin en Moretuslei.
Volledig scherm
Ongeval Plantin en Moretuslei. © PLA

Fietsster (23) in levensgevaar nadat ze in Antwerpen onder vrachtwagen terechtkomt: “Alleen haar voeten staken nog onder de vrachtwagen uit”

UPDATEOp de Plantin en Moretuslei, in de omgeving van de Raafstraat in Antwerpen, is rond 16.30 uur een ernstig ongeval gebeurd. Een 23-jarige vrouw uit Wommelgem belandde met haar fiets onder een vrachtwagen. Een melding van de politie dat het slachtoffer vanavond overleden was, blijkt niet correct. De jongedame is opgenomen op de afdeling intensieve zorgen. Haar toestand is nog steeds kritiek.

  1. “Enkel een onafhankelijk Vlaanderen is een veilig Vlaanderen”: extreemrechtse studentenkring NSV houdt protestoptocht door Antwerpen
    PREMIUM

    “Enkel een onafhanke­lijk Vlaanderen is een veilig Vlaanderen”: extreem­recht­se studenten­kring NSV houdt protestop­tocht door Antwerpen

    Oproer donderdagavond in het oude centrum van Antwerpen. De extreemrechtse studentenkring NSV marcheerde luid roepend en trommelend door de straten en gaf de omwonenden weer wat om over te praten en online te delen. Hun doel: protesteren tegen al wat links, ‘woke’ en niet Vlaams is. Daarbij schuwden ze de controverse niet, zoals het vermelden van de beruchte ‘omvolkingstheorie’ die ook bij Vlaams Belang erg populair is. “Links heeft er niets beter op gevonden dan hun kiesvee uit het buitenland te importeren.”
    Antwerpen
  2. Politie in provincie Antwerpen zoekt 500 agenten: “We vissen in dezelfde vijver als bedrijven, dus we moeten ons attractief opstellen”
    PREMIUM

    Politie in provincie Antwerpen zoekt 500 agenten: “We vissen in dezelfde vijver als bedrijven, dus we moeten ons attractief opstellen”

    Er is een tekort aan politiemensen in de provincie Antwerpen, naar schatting zijn er tussen 400 en 500 mensen nodig. Daarom organiseerde de politie met steun van de provincie een jobdag op de Campus Vesta waar toch zo’n 750 geïnteresseerden op intekenden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en minister van Justitie Paul Van Tigchelt kwamen ook even langs. “De krapte op de arbeidsmarkt speelt ook bij de politie. Met een jobdag als deze kan je de vele facetten van de job tonen”, zegt Paul Van Tigchelt.
    Antwerpen