Premier Alexander De Croo (Open Vld)
Volledig scherm
Premier Alexander De Croo (Open Vld) © Photo News

Premier De Croo: "Spreken veel te weinig over de puinhopen van het nationalisme”

Tijdens een lezing aan de VUB heeft premier Alexander De Croo dinsdagavond forse kritiek geuit op de "lokroep van de eenvoud" van het nationalisme. "Geef mij één voorbeeld waar die lokroep niet tot de massale vernietiging van welvaart heeft geleid", zei hij. "We spreken volgens mij veel te weinig over de puinhopen van het nationalisme."

167 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    12 maanden geleden
    De Croo is de huurder , Magnette is de huisbaas . Dit word meer en meer duidelijk .
  • etienne vijverman

    12 maanden geleden
    de grootste puinhoop ; de overvloed aan regeringen , ministers ,staatssecretarissen , instellingen
  • bart paesen

    12 maanden geleden
    En dan heeft hij het nog niet gehad over de puinhopen van het Vivaldisme.
  • Gino Sinnesael

    12 maanden geleden
    De realiteit is dat de 'traditionele' partijen, die België naar de rand van de afgrond hebben geleid, het cordon sanitaire opgericht, om een democratische partij te verhinderen beleid te voeren, en om de verliezende partijtjes te laten samenspannen. Louter voor 'de postjes', zeker al niet voor het 'goed bestuur' en het nakomen van beloften t.o.v. de gepensioneerden! Is dit dan een 'voorbeeldige' democratie? Wat met de stem van het volk? Dans la poubelle? Volgende verkiezingen zullen het aantonen
  • vanaeken jokke

    12 maanden geleden
    In 2010 stond ge zelf te toeteren dat Vlaanderen meer bevoegdheden moest krijgen Alexander of zijt ge dat al vergeten.U weet toch ook waarvoor u de stekker eruit hebt getrokken hoop ik.Het was iets met De Walen en BHV.