Archieffoto

Lichaam van vermiste Australische man vermoedelijk teruggevonden in gedode krokodil

De Australische politie heeft vermoedelijk de menselijke resten van een vermiste 65-jarige man aangetroffen in het lichaam van een krokodil. De man is sinds zaterdag vermist en er wordt vermoed dat hij tijdens het vissen in het water is gevallen en opgegeten is door een krokodil. Tijdens de zoektocht naar de vermiste man heeft de politie twee krokodillen in de buurt gedood en in een daarvan zijn menselijke resten aangetroffen. 

De 65-jarige Australiër Kevin Darmody raakte zaterdag vermist, terwijl hij aan het vissen was in de Kennedy River in het nationaal park Lakefield. Een goede vriend was in de buurt aan het vissen toen hij plots gebrul en een plons hoorde. Dat vertelt hij in de lokale krant Cape York Weekly

Toen de vriend ging kijken wat er aan de hand was, bleek Darmody spoorloos. Op de oever zag hij wel een grote goanna, een Australische varaan. Volgens zijn vriend moet Darmody in het water gevallen zijn en gegrepen zijn door een krokodil, toen hij probeerde de goanna af te schrikken. 

Twee krokodillen

Tijdens de zoektocht naar de man ving de politie twee krokodillen, een van meer dan 4 meter lang en een van bijna 3 meter lang. Er wordt vermoed dat ze beide betrokken waren bij de verdwijning. De dieren werden geëuthanaseerd en bij de lijkschouwing werden menselijke resten gevonden in een van de dieren.

De politie vermoedt dat het gaat om de overblijfselen van de vermiste man, maar zegt het formele identificatieproces nog af te wachten. De zoektocht naar de vermiste man werd intussen stopgezet.

Meest gelezen