Veel schade na brandstichting in eethuis van drugscrimineel: daders laten boodschap achter, vijf mensen afgevoerd

© ATV, bfm

In een eethuis op het Valaar in Wilrijk heeft dinsdagnacht een hevige brand gewoed. Op de ramen van de zaak werd een boodschap achtergelaten, ‘stap 1’ schreven de brandstichters. De zaak is eigendom van een bekende naam uit het drugsmilieu.

De hulpdiensten werden iets na 4 uur dinsdagnacht opgetrommeld voor een zware brand op de hoek van de Pieter Van Passenstraat, de Valaardreef en het Kolonel Slaterplein in Wilrijk. Het vuur woedde in een eethuis, Madagascar Bowl.

De Brandweer Zone Antwerpen kon de brand snel blussen maar de schade in de horecazaak is aanzienlijk. Vijf bewoners van de bovenliggende appartementen werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Dat er kwaad opzet in het spel is, lijkt duidelijk te zijn. Op de ramen van het eethuis werd met zwarte verf een niet mis te verstane boodschap achtergelaten: ‘stap 1’. “Kwaad opzet is inderdaad niet uitgesloten”, bevestigde politiewoordvoerder Wouter Bruyns woensdagochtend. In de loop van de dag wees het onderzoek van de deskundigen uit dat de brand effectief aangestoken was. “We hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van opzettelijke brandstichting”, zegt Kato Belmans, woordvoerster van het parket.

© bfm

De handelszaak is eigendom van een bekende naam uit het drugsmilieu, Khalid I. alias ‘Pakistaan’. Hij wordt gerekend tot de dichte entourage van de recent tot dertien jaar cel veroordeelde drugsbaas Omar ‘Patje Haemers’ G.

Toen G. in 2017 voor de rechter stond als leider van een bende die dosissen cocaïne verkocht in Antwerpen, zat ook ‘Pakistaan’ in de beklaagdenbank. Drugsbaas G. verkaste na zijn eerste veroordeling naar Dubai, ‘de Pakistaan’ pendelt volgens onze informatie op en af en heeft in het Antwerpse de laatste tijd twee horecazaken geopend. Het heeft er dus alle schijn van dat de aanslag van dinsdagnacht drugsgerelateerd is, al sluiten sommige bronnen een andere piste niet volledig uit.

Bom in Borgerhout viseerde ‘Burgemeester’

Ook de zware explosie van afgelopen weekend in de Lodewijk Van Berckenlaan in Borgerhout wordt aan het drugsmilieu gekoppeld. Binnen op de derde verdieping in het gebouw werd een zwaar explosief gebruikt, de ravage was enorm. Onder meer de deur van de lift werd weggeblazen. Volgens verschillende bronnen werd daarbij de 27-jarige Soufian ‘Burgemeester’ T. geviseerd. De jongeman zou geregeld in het flatgebouw verblijven. T. werd in het verleden tot een werkstraf veroordeeld voor drugs dealen. Hij zou ook vandaag nog actief zijn in de drugshandel. Na de aanslag van zaterdagnacht werd T. verhoord als slachtoffer, hij mocht nadien beschikken.

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

© bfm

  sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen