Jonas Roosens

Nederlandse zanger Rob de Nijs mag het ziekenhuis verlaten

De Nederlandse zanger Rob de Nijs (80) mag het ziekenhuis verlaten. Dat heeft zijn manager bekendgemaakt. De Nijs lijdt aan de ziekte van Parkinson en werd op 20 april in zorgelijke toestand opgenomen in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen. 

Enkele dagen na zijn opname meldde zijn vrouw dat De Nijs "uit de gevarenzone was", maar nog wel in het ziekenhuis moest blijven. Vandaag, ruim een week later, mag hij het ziekenhuis dan toch verlaten. "Hij wordt overgebracht naar een revalidatiecentrum op een onbekende plek waar hij verder aan zijn herstel kan gaan werken", vertelde zijn manager Evert Santegoeds gisteren in "Shownieuws" op SBS 6.

Afgelopen zomer nam De Nijs vanwege zijn aftakelende gezondheid afscheid van zijn Nederlandse fans met een optreden in de Amsterdamse concertzaal Ziggo Dome. "Ik kan nu geen stap meer zetten", zei De Nijs in november over zijn ziekte.

"Het is niet anders, ik heb die ziekte en die gaat van kwaad tot erger. Nooit naar weer ietsje beter. Daar kun je verdrietig van worden en dat zijn we vaak genoeg, maar je moet er ook niet al te veel bij stilstaan en in plaats daarvan kijken wat je nog wel kan."

Meest gelezen