Greg Van Avermaet voor de camera van VTM.
Volledig scherm
Greg Van Avermaet voor de camera van VTM. © VTM

Greg Van Avermaet (37) stopt aan het einde van dit seizoen met wielrennen: “Rio zal altijd het hoogtepunt zijn”

Greg Van Avermaet (37) stopt met koersen. De ex-olympisch kampioen doet het seizoen uit bij AG2R-Citroën, maar daarna is het gedaan. Het is mooi geweest, zegt de man die het Belgische wielrennen overeind hield na/naast Boonen en Gilbert. “Het is tijd voor andere doelen in mijn leven”, schrijft hij op sociale media.

45 reacties

  • Dirk Van Den Bossche

    12 maanden geleden
    Zeker het onderste uit de kan gehaald. Mooi palmares door zeer hard te werken. Misschien wel mooie koersen verloren toen hij met egoist Gilbert in de ploeg zat.Altijd waardering gehad voor zijn strijdlust.
  • stefaan lalonge

    12 maanden geleden
    Heeft het onderste uit zijn mogelijkheden gehaald en meer kan een mens niet doen. Minzaam mens en sympathiek renner met zeer mooi palmares. Hij was enkele jaren een van onze sterkhouders en niet vergeten Olympisch kampioen. Dank voor de vele mooie momenten Greg en succes in wat volgt.
  • eric reynebeau

    12 maanden geleden
    Velen zouden tekenen voor uw palmares, proficiat. Degenen die vinden dat hij enkele jaren teveel reed moeten weten dat hij een vet betaald contract heeft tot einde seizoen en hoe zou je zelfs zijn als je nog enkele honderdduizenden ( miljoen ?) euro's kan meenemen op het einde van uw carriere. Het leven stopt niet op 38 en als men financieel een grote buffer heeft is dit toch geruststellend.
  • Antoine Baert

    12 maanden geleden
    Dank u wel Greg voor u mooie carrière. Heb vele mooie momenten mogen meemaken. Ik wens u veel geluk in u verdere leven.
  • Patrick Braekeveldt

    12 maanden geleden
    Heeft wellicht het maximum uit zijn carrière gehaald ,velen zouden echter tekenen voor zo'n palmares !