Op sociale media circuleren beelden waarop een explosie en rookwolk is te zien bij het Kremlin.
Volledig scherm
Op sociale media circuleren beelden waarop een explosie en rookwolk is te zien bij het Kremlin. © via REUTERS / @Kirilenko_a / via REUTERS

Beelden tonen explosie van drone bij het Kremlin: Oekraïne ontkent aanval, Rusland spreekt van “moordaanslag”

De Russische overheid zegt dat Oekraïne heeft geprobeerd om met drones de residentie van president Vladimir Poetin in het Kremlin aan te vallen. Dat meldt het kantoor van de president. Poetin zou op dat moment niet aanwezig zijn geweest. Toch beschouwen de Russen de aanval als een “poging tot moord op de president” die “op een passend moment en een passende plek” vergolden kan worden. Oekraïne ontkent zijn betrokkenheid.

151 reacties

  • Nick Caluwé

    12 maanden geleden
    wie het filmpje goed bekijkt, ziet dat de drone over het kremlin vliegt en dan explodeert zonder dat er met artillerie naar geschoten word. Formidabel van de Rus om te claimen dat er een moordpoging op Poetin gedaan is, enkel moeten ze rekening houden met de videobeelden die te analyseren zijn.
  • Fatima Dirkx

    12 maanden geleden
    Dit hebben Russen zelf gedaan die tegen Putin zijn. Alleen zullen deze zich niet openbaar maken omdat zijzelf en familie en vrienden onmiddellijk worden geliquideerd.
  • diego gonzalez

    12 maanden geleden
    Juist of Rusland dit nodig had om Zelensky te kunnen aanvallen. Rusland heeft al meer dan een jaar de kans gehad om Zelensky aan te vallen maar heeft dat niet gedaan.
  • Philippe De Mecheleer

    12 maanden geleden
    Ik verwacht dat dit in scene is gezet door rusland om een aanslag op Zelensky te vergoelijken.
  • Pieter Hooimeijer

    12 maanden geleden
    Zoveelste leugen om nog meer drones en raketten te gooien op onschuldige burgers in Oekraïne. Maar wat in de boeken al staat geschreven is dat het binnenkort gedaan is met Rusland.