REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

VN waarschuwt: “Wereld moet zich voorbereiden op recordtemperaturen door nieuwe El Niño”

Het lijkt er sterk op dat we dit jaar te maken krijgen met het weerfenomeen El Niño, dat wellicht gepaard zal gaan met nieuwe hitterecords. Dat zegt de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties (VN). De WMO schat de kans dat we tegen eind juli met El Niño worden geconfronteerd op 60 procent en tegen eind september op 80 procent.

28 reacties

  • Marie Rose Van der Haeghen

    11 maanden geleden
    Geboortebeperking is het enige dat helpt .
  • Marco Maerten

    12 maanden geleden
    Werner/Uw bewering is achterhaald want per dag is uitstoot door de mens wereldwijd gelijk aan vrijkomen van CO-2 van 3 grote vulkaanuitbarstingen per dag. Rottende vegetatie zit reeds verwerkt in natuurljke CO-2 uitstoot net als opnamecapaciteit oceanen.Het is net dat 'beetje' extra door de mens dat op een eeuw ons klimaat ingrijpend heeft veranderd.Normaal zaten we zelfs nu in kleine ijstijd (zonnecyclus).
  • Werner Wynakker

    12 maanden geleden
    1 actieve vulkaan spuwt per week meer CO2 uit als alle wagens in de VS op 1 jaar en er zijn 1500 actieve vulkanen maar in hun rapporten vergelijkt men enkel 1 actieve vulkaan tegenover wat de mens uitstoot. De volgende grootste CO2 uitstoter is rottende vegetatie maar ook dat word niet aangehaald in hun rapporten en de derde grootste CO2 uitstoter zijn de oceanen. In vergelijking stoot de mens amper 1 procent uit van alle CO2 uitstoot.
  • wesley netnem

    12 maanden geleden
    Opwarmen en Afkoelen van ons klimaat zijn natuurlijke wederkerende fenomenen , zie de vele glacialen en interglacialen uit het verleden ? Onze planeet is minsten 6x volledig ijsvrij geweest en ook al 5x een volledige ijsbol zonder de vele kleine ijstijden en warme periodes ! Sommigen duren miljoenen jaren anderen 10 duizenden jaren ? Op dit moment zitten we in zo'n Interglaciaal een periode van opwarming ! Dat is al zeker 15.000j bezig sinds de laatste ijstijd ? Toen was er nog geen Industrie ??
  • Danny Riemis

    12 maanden geleden
    Is gewoon de evolutie ,dit bestaat al zolang de aarde bestaat,weer een reden voor de Groenen om over te mekkeren