Tijdens de beroepsprocedure mocht er niets veranderen aan deze villa in Hofstade, maar toch voerde de eigenaar sloopwerken uit. Paul De Winter (rechts), zoon van de overleden architect, is bedroefd.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens de beroepsprocedure mocht er niets veranderen aan deze villa in Hofstade, maar toch voerde de eigenaar sloopwerken uit. Paul De Winter (rechts), zoon van de overleden architect, is bedroefd. © Paul De Winter / Marc Baert

Waardevolle Villa Vaeck wordt afgebroken, hoewel dat niet mag: “Doodjammer dat werk van mijn vader zo moet sneuvelen”

“Het is zo’n spijtige zaak, zo’n droevig verhaal”, blaast Paul De Winter. Hij heeft het over villa Vaeck, een modernistische woning in het Vlaams-Brabantse Hofstade die zijn vader in de jaren 50 ontwierp. Vandaag hangt ze slechts met haken en ogen aan elkaar. Maar Paul blijft vechten voor het werk van zijn vader. De eigenaar heeft de grijpkraan ingezet, hoewel er nog een beroep loopt tegen de sloop.

26 reacties

  • johan de groote

    12 maanden geleden
    Wie bepaalt wat wèl 'waardevol' is en wat niet?
  • Chris Geerinckx

    12 maanden geleden
    Hopelijk krijgen de klagers zelf een monsterboete. Dit kost die eigenaar veel geld en is voor niks nodig.
  • Ludovic De Beuckeleer

    12 maanden geleden
    hier moet je voor alles een vergunning hebben , kassa kassa voor de staat, als je buur het niet eens is gaat het niet door , wel zo krijg je een verzuurde gemeenschap en de overheid draagt daarin een grote verantwoordelijkheid.
  • joachim despierre

    12 maanden geleden
    eigenlijk erg dat je met een woning dat uw eigendom is en niet beschermd is niet kan en mag doen wat je wil. Het gaat om een straatoude woning van 70 jaar oud met 0,0 isolatie en thermische lekken langs alle kanten. Structureel zou je bv enorm veel moeten aanpassen want die stalen draagbalken lopen gewoon door in het gebouw zonder thermische onderbrekingen. Dit krijg je amper tot niet meer deftig geïsoleerd.
  • stefan crama

    12 maanden geleden
    Dat soort villa's vind je overal. Meestal vervallen, onbewoonbaar en allesbehalve energiezuinig. Wat is de meerwaarde van dat ding.