© ATV

Vrachtwagenbestuurder die fietsster aanreed in shock: “Hij is net een heel voorzichtige chauffeur”

Antwerpen -

Het zware ongeval op de Plantin en Moretuslei waarbij dinsdag een 23-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond geraakte, heeft ook bij de vrachtwagenchauffeur en zijn collega’s een diepe indruk nagelaten. “Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken”, zegt het transportbedrijf.

Alexandro Yaramis

Het ongeval gebeurde dinsdagnamiddag op het kruispunt van de Plantin en Moretuslei en de Raafstraat in Antwerpen. Een 23-jarige vrouw uit Wommelgem raakte er levensgevaarlijk gewond nadat ze aangereden werd door een vrachtwagen die rechts de Raafstraat in wilde draaien. Volgens de laatste informatie verkeert het slachtoffer nog steeds in kritieke toestand.

Hoe het ongeval precies kon gebeuren wordt nog onderzocht, mogelijk ging het om een dodehoekongeval.

LEES OOK. 23-jarige fietsster uit Wommelgem in levensgevaar na ongeval met vrachtwagen op Plantin en Moretuslei

De betrokken vrachtwagenbestuurder reed voor transportbedrijf Van Oort uit Willebroek. “Het nieuws van het ongeval kwam ook bij ons als een donderslag bij heldere hemel”, reageert een aangeslagen bedrijfsleider Laurent Vanton. “Het is de eerste keer dat we zoiets meemaken in het bedrijf. Iedereen is in shock en zoekt troost bij elkaar.” De betrokken bestuurder begrijpt volgens zijn werkgever niet hoe het ongeval is kunnen gebeuren. “Hij is een heel voorzichtige chauffeur, daarom luistert hij zelfs niet naar de radio tijdens het rijden.”

‘We kunnen niet veel doen op dit moment, maar proberen in contact te komen met de familie om onze steun te uiten in deze moeilijke periode. We wachten af en hopen op de goede afloop”, aldus Vanton.

LEES OOK. Is de Plantin en Moretuslei na de heraanleg veiliger geworden? Wij gingen filmen op een drukke woensdagmiddag

Vanton benadrukt dat Van Oort inzet op veiligheid. “We doen er alles aan om extra veilig te rijden op de baan. Onze type vrachtwagens krijgen vanaf dit jaar dodehoekcamera’s en biepers langs de zijkant. Bovendien krijgen onze chauffeurs minstens één keer per jaar een extra opleiding rond veiligheid.”

LEES OOK. Na dramatisch ongeval: hoe onveilig is de Plantin en Moretuslei? “Geschrokken dat het net hier is kunnen gebeuren”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV