Geen problemen voor Kangoeroes Mechelen tegen Leuven Bears.© BELGA

Kangoeroes Mechelen en Limburg United openen kwartfinale play-offs met winst

Kangoeroes Mechelen, 75-62 winst tegen Leuven Bears, en Limburg United 81-71 winst tegen Charleroi, openden de kwartfinale van de play-offs met winst. Als beide ploegen vrijdag winnen on the road is een stek in de halve finale een feit. Bij verlies volgt in deze best of three zondag in Mechelen en Hasselt een beslissende belle.

Patrick Ceulemans

Beide ploegen openden nerveus, maar met sterk spel in the paint en via Richmond Aririguzoh dat resulteerde na de studieronde (11-8) in een 18-12 Mechelse bonus. Leuven Bears miste inside open shots maar vond na een bom van Brevin Pritzl toch de aansluiting: 22-22. Kangoeroes vatte het tweede schuifje met een 24-22 voorsprong aan maar kon tegen een flets Leuven Bears geen afstand nemen: 30-30. DeAndre Davis, Mattias Palinckx en Wen Mukubu zorgden echter voor 36-30 en ondanks een bom van Darnell Snyers trok Kangoeroes Mechelen richting kleedkamer met een 42-35 voorsprong.

Leuven Bears kwam vatte de tweede helft scherper aan en vond na een 4-11 tussenspurt de aansluiting: 46-46. Kangoeroes toonde meer karakter en snelheid en bouwde via “good old” Wen Mukubu weer een kloofje uit: 53-49. Leuven Bears hapte naar adem en meer had een efficiënter Kangoeroes Mechelen niet nodig. Jordan Harris leidde de Mechelaars mee naar een 61-52 tussenstand na drie kwarts.

Kangoeroes Mechelen bleef in het slotkwart domineren en Richmond Aririguzoh pakte na assists van Domien Loubry uit met verschroeiende dunks. De ploeg van coach Kristof Michiels was ook verdedigend ijzersterk. Na een 68-54 tussenstand was er na time-outs en vele rotaties van coach Eddy Casteels een bescheiden Leuvense remonte: 70-61. In de slotminuten kwam de verdiende Mechelse overwinning tegen een slecht afwerkend Leuven Bears (23 op 63 shots, waaronder 5 op 27driepunters) niet meer in gevaar.

Kangoeroes Mechelen-Leuven Bears 75-62

Kwarts: 24-22, 18-13, 19-17, 14-10

Kangoeroes Mechelen: Davis 12, Loubry 4, Mukubu 14, Tshimanga 0, Van Buggenhout 3, Kotrulja 0, Harris 10, Foerts 2, Palinckx 8, Merckx 0, Aririguzoh 22

Leuven Bears: Heath 10, Pritzl 9, Allen 9, Fulkerson 13, Vanderhaegen 8, McGlynn 8, Snyers 5 ,

Brussels haalt het nipt bij Feyenoord

Circus Brussels heeft zijn heenwedstrijd in de eerste ronde van de play-offs in de BNXT League woensdagavond afgesloten met een nipte 75-77 overwinning op het veld van Feyenoord.

De Rotterdammers leidden na het eerste kwart, maar trokken in de daaropvolgende kwarts telkens aan het kortste eind. De Amerikaan Danier Ray Laster was de beste bezoekende schutter met 20 punten.

Op hetzelfde moment boekte ook Luik een zege op bezoek bij Basketbal Academie Limburg. Het werd 69-80. Okapi Aalst ging ten slotte ten onder tegen Apollo Amsterdam met 94-87. De terugmatchen vinden overmorgen/vrijdag plaats.

Alle deelnemende teams konden zich niet kwalificeren voor de titelstrijd in eigen land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer