Petra De Sutter.
Volledig scherm
PREMIUM
Petra De Sutter. © BELGA

ONZE OPINIE. “De politieke onervarenheid speelt de groenen parten”

“Dat ambtenaren gedetacheerd worden is gebruikelijk. Dat ze op de loonlijst van hun bedrijf staan én over het eigen contract aan tafel schuiven? Nee, daar hangt een onvermijdelijke schimmige schijn van belangenvermenging over”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “En dat na het nieuws dat bpost de overheid voor vele miljoenen zou hebben opgelicht.”

81 reacties

  • Johan Messeeuw

    12 maanden geleden
    Die weet weer van niets net zoals haar collega’s die nog nooit over de pensioenbonus hadden gehoord.
  • Cris Verwilligen

    12 maanden geleden
    Of ze nu onervaren is of niet maakt niet veel uit. Als minister is zij compleet verantwoordelijk voor haar kabinet. Er zijn maar 2 opties en die leiden naar hetzelfde resultaat. Welke van de 2 opties erger zijn, weet ik niet. Of ze wist het en dan heeft ze meegewerkt en heeft ze gelogen of ze wist het niet en dan heeft ze haar kabinet en medewerkers niet opgevolgd en niet onder controle. Dat is dus simpelweg corruptie of onbekwaamheid. Is niet de enige vrees ik.
  • Emiel Van Roost

    12 maanden geleden
    Het ene schandaal na het andere, nu blijkt dat ook De Croo gelogen heeft, het wordt tijd dat hij opstapt, een premier die liegt dat kan echt niet.
  • Eddy DeGoei

    12 maanden geleden
    Er is toch nog een verschil tussen Sarah Schlitz en Petra De Sutter. Bij Schlitz was er sprake van leugens en kwade wil, bij De Sutter is dat niet het geval, ik geloof dat zij volkomen te goeder trouw heeft gehandeld, maar ze heeft wel een serieuze fout gemaakt door die medewerkers over die contracten te laten onderhandelen. Er is gekozen voor privatisering van de postbedeling, dan moet je de concurrentie ook laten spelen. Of vrije markt voor de post een goede zaak is, dat weet ik zo nog niet.
  • jean-paul cannaert

    12 maanden geleden
    Groen bewijst dat het beter aan de wal staat. Hun dogma’s en onbekwaamheid kosten ons land miljarden. Vivaldi zo vlug mogelijk opdoeken en nieuwe verkiezingen organiseren.