Hotel aan Koningin Astridplein in Antwerpen moet tijdelijk sluiten door overlast

Aan het Koningin Astridplein in Antwerpen moet een hotel voor minstens een week sluiten door overlastproblemen. Dat heeft Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) beslist. In het hotel zouden vaak mensen verblijven die strafbare feiten plegen, zoals uitbuiting, verkrachting en drugsbezit.

Een hotel aan het Koningin Astridplein, bij het Antwerpse Centraal Station, moet de deuren sluiten van 10 tot en met 16 mei. Volgens de politie vinden in het hotel regelmatig criminele feiten plaats zoals uitbuiting, verkrachting, opzettelijke slagen en verwondingen, drugsbezit en drugsverkoop.

Ook het registratiesysteem van het hotel werkt niet naar behoren. Zo ontbreken vaak de gegevens over wie in een hotelkamer verblijft en hoe lang. Daardoor kan de politie moeilijk haar werk doen, klinkt het bij de stad.

"Tijdens een controle in februari naar aanleiding van twee vermiste, kwetsbare jonge vrouwen die mogelijk het slachtoffer waren van mensenhandel, kon de politie niet achterhalen of die recent in het hotel hadden verbleven. Zowel de scans van de identiteitsdocumenten als het digitale systeem bleken onvolledig, waardoor er belangrijke informatie miste." Het personeel zou ook niet meewerken en het politieonderzoek dwarsbomen.

Voorwaarden

De directie krijgt vier weken de tijd om een sluitend en gebruiksvriendelijk registratiesysteem te voorzien, en bewakingscamera's aan de toegangsdeur en in de publiek toegankelijke ruimtes te plaatsen. De politie zal die geleverde inspanningen daarna evalueren. Als het hotel de voorwaarden niet volgt, worden er verdere acties ondernomen waaronder een ontruiming en verdere sluiting van het hotel.

Meest gelezen