Conner Rousseau, de voorzitter van Vooruit.
Volledig scherm
Conner Rousseau, de voorzitter van Vooruit. © Geert De Rycke

Vooruit wil 2 miljard euro pompen in kinderopvang en kleuterklas, daarna crèche eventueel verplichten

Nadat er fors is geïnvesteerd in de kinderopvang en het kleuteronderwijs wil Vooruit dat zowat alle kinderen naar de crèche gaan, eventueel verplicht. Dat schrijft ‘Het Nieuwsblad’ donderdag. Elk kind kan een half jaar gratis naar de crèche en vanaf drie jaar moet er schoolplicht komen, stelt de socialistische partij voor. De investeringen moeten bekostigd worden met hervormingen van de erfbelasting, het kindergeld en het onderwijs. “De bedoeling is dat elk kind een gelijke kans krijgt”, zegt voorzitter Conner Rousseau in ‘De Ochtend’ op VRT Radio 1.

276 reacties

  • Bart Vanderbruggen

    12 maanden geleden
    En daar komt het 'gratis'-verhaal weer. Snappen die linkse jongens, meisjes en x'en nu echt niet dat 'gratis' niet bestaat en betekent dat de hardwerkende Vlaming hiervoor nog maar eens moet opdraaien? Bovendien heeft links al genoeg met de miljarden gestrooid en is het nu hoog tijd dat de federale overheid en de gewesten die denken zich meerdere regeringen te kunnen veroorloven, stante pede 35 miljard gaan besparen (is iets moeilijker dan ze uitdelen).
  • Philippe Deckers

    12 maanden geleden
    Er is geen geld.
  • Gino Denil

    12 maanden geleden
    Rekening houdend met die toekomstige samenleving vol robots. Waarom het niet anders doen Conner. Laten we elk ouderpaar al of niet gedeeld het recht geven om 5 jaar zelf voor kinderen te zorgen. Zonder dat het een negatieve invloed heeft op hun pensioen. Het zou relaties en ook de emotionele ontwikkeling van kinderen ten goede komen. Dat zou ik een links en progressief voorstel noemen.
  • ruddy claerhout

    12 maanden geleden
    Hoe dichter bij de verkiezingen hoe dommer de uitspraken, nieuwe generatie politiekers zullen nog erger zijn dan de huidige zakkenvullers. De eerste die de teveel aan regeringen terug brengt naar 1 is de enige die zal kunnen besparen.
  • Regina Blanckaert

    12 maanden geleden
    Tegenwoordig willen ze alles verplichten zeker, als ik als grootouder op mijn kleinkinderen zou willen passen gaan ze mij niet verplichten om die naar de creche te doen,en schoolplicht vanaf 3 jaar ,waar zijn jullie mee bezig ,trouwens er is leerplicht geen schoolplicht er is nog zoiets als thuisonderwijs