De ladingen werden aangetroffen tussen rollen staalkabel.© Openbaar Ministerie

Douane onderschept 1,6 ton Iraanse heroïne in Antwerpse haven

Antwerpen -

De douane heeft maar liefst 1.660 kilogram heroïne onderschept in de Antwerpse haven. De ladingen waren afkomstig uit Iran en kwamen via Georgië ons land binnen. De vaststellingen van douane en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) zullen worden overgemaakt naar de Georgische autoriteiten die op hun beurt een onderzoek zullen start naar de betrokkenen.

Alexandro Yaramis

De Georgische autoriteiten hadden aan ons land laten weten dat er twee containers met grote ladingen heroïne onderweg waren naar de Antwerpse haven. De ladingen zouden afkomstig zijn uit Iran en zouden via Georgië naar Antwerpen varen. De uiteindelijke eindbestemming zou Estland zijn.

De dienst opsporingen van de douane kon de containers onlangs in Antwerpen lokaliseren en onderscheppen. In de containers, waarvan één geladen met rollen staalkabel en één met staalplaten, werd een totaalgewicht van 1.660 kilogram heroïne aangetroffen.

Ons land fungeerde als transitland. De vaststellingen van douane en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) zullen worden overgemaakt aan de autoriteiten in Georgië die een onderzoek zullen starten naar de betrokkenen bij de in- en uitvoer van verdovende middelen.

© Openbaar Ministerie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen