Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © ThinkStock

Europese Commissie: treed harder op tegen illegaal streamen van sportwedstrijden

De Europese Commissie roept EU-landen op meer werk te maken van de strijd tegen illegale uitzendingen van sportwedstrijden. Mediabedrijven en sportbonden dringen al langer aan op ingrijpen tegen die praktijk, die hun jaarlijks miljarden euro’s kost.

  1. Beruchte tafelschuimer legt achterpoortje in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”
    PREMIUM

    Beruchte tafelschui­mer legt achter­poort­je in wetgeving bloot: “Alcohol drinken op café en niet betalen? Hoezo kan je daarmee wegkomen?”

    Bizarre kronkel in de wetgeving. Wie op café enkel alcoholische drankjes nuttigt en daar niet voor betaalt, kan ook nadien niét door een rechter tot betalen veroordeeld worden. Die wel erg vreemde wet komt nu aan de oppervlakte nadat berucht tafelschuimer Bart V. blijft toeslaan, nu in Kortrijk. Cafébazen vinden het absurd, net zoals federaal parlementair en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld, Team Burgemeester). “Ik bereid zo snel mogelijk een wetsvoorstel voor om dit recht te zetten.”
    Kortrijk
  2. Jonge landgenoot op jaarvergadering beurslegende Warren Buffet: “Je moet het zien als een pelgrimstocht”
    PREMIUM
    1

    Jonge landgenoot op jaarverga­de­ring beurslegen­de Warren Buffet: “Je moet het zien als een pelgrims­tocht”

    In Omaha in de Amerikaanse staat Nebraska vond zaterdag de jaarvergadering plaats van Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van de Amerikaanse zakenman en investeerder Warren Buffett (93). Onder de 20.000 (!) aanwezigen ook Bill Gates (Microsoft), Tim Cook (Apple) én Pieter Slegers (27) uit Geel. “Vroeger lachte ik met mensen die in de rij gingen staan voor de nieuwste iPhone of Ed Sheeran, maar nu stond ik zelf om 4 uur ’s morgens aan te schuiven voor een goed plekje in de zaal.”