Ook in de VS zijn de meeste mensen voorstander van kernenergie

Volgens een peiling van Gallup zijn de meeste Amerikanen voorstander van kernenergie. Vooral langs Republikeinse kant is de steun hoog, maar ook bij Democraten neemt de weerstand af.

Waarom is dit belangrijk?

Na de kernramp in het Japanse Fukushima in 2011, werden veel landen afgeschrikt door kernenergie. Daardoor werd besloten om bestaande reactoren af te sluiten en te vervangen door zon- en windkracht. Maar in de realiteit loopt het vaak anders: Duitsland, ondanks een stijgende productie uit hernieuwbare bronnen, moet terug beroep doen op gas- en bruinkoolcentrales om aan de vraag naar energie te kunnen voldoen. Ook in België zullen kerncentrales vervangen worden door gascentrales.

De essentie: 55 procent van de Amerikanen zijn pro-kernenergie, blijkt uit de peiling, die in maart werd afgenomen.

  • 25 procent van de Amerikanen zijn sterke voorstanders, terwijl 30 procent aangeeft iets of wat pro-kernenergie te zijn. 22 procent zijn iets of wat tegen en evenveel mensen zijn sterk tegen de energiebron gekant.
  • Dat is het hoogste percentage dat voorstander is sinds 2012. Vooral Republikeinen, mannen en hoger opgeleide mensen zijn voor kernenergie in het land. 
  • 62 p
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer