De ontploffing van een drone boven het Kremlin zoals die door een bewakingscamera werd gefilmd (links) en Vladimir Poetin
Volledig scherm
PREMIUM
De ontploffing van een drone boven het Kremlin zoals die door een bewakingscamera werd gefilmd (links) en Vladimir Poetin © Photo News / ANP / EPA

ANALYSE. “Escaleren kan alleen nog met kernwapens.” Waarom we moeten hopen dat Poetin de aanslag niet zelf heeft beraamd

Specialisten zijn verdeeld over de vraag of de aanslag op het Kremlin door de Russen zelf gepleegd kan zijn. “Poetin wil daar verdere stappen mee rechtvaardigen”, zegt de ene. Maar de andere meent dat hij vooral vernederd wordt. Feit is dat we beter hopen dat het niet de Russen waren. Want dan zitten we op een gevaarlijk pad — en komen ook de sussende woorden over nucleaire wapens weer op losse schroeven te staan.

  1. LIVE MIDDEN-OOSTEN. Studenten eisen dat UGent samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt: "Anders bezetten we vanaf maandag universiteitsgebouw”
    LIVE
    732

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. Studenten eisen dat UGent samenwer­king met Israëli­sche instellin­gen verbreekt: "Anders bezetten we vanaf maandag universi­teits­ge­bouw”

    In het Ufo-gebouw van de Gentse universiteit hebben meer dan honderd studenten een vreedzame actie gehouden om aandacht te vragen voor de situatie in de Gazastrook en voor de klimaatcrisis. De studenten van de organisaties End Fossil Gent en Ghent Students For Palestine eisen onder meer dat de UGent de samenwerking met Israëlische instellingen verbreekt. Als er niet op die vraag wordt ingegaan, dreigen ze ermee om vanaf maandag een universiteitsgebouw te bezetten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Play
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.