Bing lanceert 'Chat' voor het publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
Bing lanceert 'Chat' voor het publiek. © HLN

GETEST. Stoot Microsoft met zijn 'Google killer' andere zoekmachines van de troon? “Voor één soort vragen heeft Bing een streepje voor, maar er zijn nog veel obstakels”

Microsoft maakt zoekmachine Bing met artificiële intelligentie toegankelijk voor iedereen. Je moet je dus niet meer inschrijven op een wachtlijst. Er zijn ook nieuwe functies toegevoegd. Maken die van Bing dé concurrent die Google van de troon stoot? Onze technologiejournalist test het uit en is (nog) niet onder de indruk.

11 reacties

  • Miguel Leboucq

    12 maanden geleden
    Ik blijf bij Firefox, veel minder ongewenst reclame en rommel. Het is misschien minder trendy maar het doet wat moet
  • Jef Verhulst

    12 maanden geleden
    Ik hou het bij duckduckgo, ik hou niet zo van reclame en gespioneer voor commerciële doeleinden.
  • Peter Buyck

    12 maanden geleden
    Los hiervan. Wat te denken over de aanval op de werkgelegenheid. Er is al een bank die een AI-loketbediende heeft die eigenlijk al het ander loketpersoneel vervangt. Grote onlinewinkels gebruiken ook al een AI-chatbot en dus ook daar groeit de rij aan de werklozenkas... Alle callcenters mogen volgens mij vrezen voor hun job.
  • Nicole Vleminckx

    12 maanden geleden
    Het grote gevaar aan AI is dat het uiterst manipuleerbaar is! De computer kan enkel de informatie weergeven die hij heeft ontvangen.
  • Dirk Frimout

    12 maanden geleden
    Bing is al 15j bezig met Google van de troon te stoten. Veel succes hiermee. Internet Explorer is vervangen door Edge. Edge is Google software. Smartphone concurrentie met Google hebben ze opgegeven. ChatGPT is rommel trouwens. Wacht even op betere alternatieven.