© Politie Antwerpen

Roekeloze vrachtwagenchauffeur zigzagt tussen kramen en marktbezoekers in Deurne: vrachtwagen in beslag genomen

Deurne -

De Antwerpse politie heeft donderdag een vrachtwagen in beslag genomen na roekeloos rijgedrag van de bestuurder. De vrachtwagen reed ’s ochtends namelijk over een drukbezochte markt in Deurne. De bestuurder kreeg een onmiddellijk rijverbod opgelegd.

jtp

De politie kreeg donderdagochtend het bericht dat een zware vrachtwagen over de markt aan de Ten Eekhovelei reed. “De meldkamer stuurde het verkeersondersteuningsteam van de regio Oost ter plaatse om zo snel mogelijk het gevaar in te schatten”, legt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie uit.

Toen de politie ter plaatse kwam, had de trekker-oplegger de markt al verlaten. De bezoekers en de marktkramers legden aan de politie uit welke gevaarlijke situatie zich had voorgedaan. De politie startte een onderzoek en kon op camerabeelden vaststellen dat de vrachtwagenchauffeur vanuit de Gryspeerstraat tegen de richting de Ten Eekhovelei kwam inrijden.

“De chauffeur moest bij het oprijden van de drukbezochte markt eerst een nadarafsluiting ontwijken. Daarna reed de vrachtwagen van goed 7,5 ton zigzag tussen de bezoekers van de markt en de verschillende marktkramen tot hij op het einde van de markt op zijn bestemming aankwam”, vult Bruyns aan.

De chauffeur werkte in onderaanneming voor het bekende TransWest en moest naar verluidt een vaste opdracht uitvoeren waarbij diepvriesproducten werden geleverd bij een supermarkt. “Het is zeker niet de stijl van ons bedrijf. De gevolgen zijn op dit moment vooral te voelen bij de onderaanneming en de chauffeur, niettemin is onze oplegger ook in beslag genomen“, aldus Koen Verscheure van TransWest.

Turnhout

Navraag bij de werkgever van de bestuurder leerde de politie dat de vrachtwagen richting Kempen was gereden. “Na een zoektocht vond het verkeersondersteuningsteam de vrachtwagen in Turnhout. De bestuurder werd meteen bij het tegenhouden op zijn gevaarlijk en asociaal gedrag gewezen”, aldus Bruyns.

De verkeerspolitie las de tachograaf van de man uit en stelde daarbij vast dat hij zich niet aan de rij- en rusttijden had gehouden. “Er was aan boord ook geen correct materiaal aanwezig om een meetprotocol van de te uitlezen data af te drukken”, zegt Bruyns. Het Antwerps parket besliste om het rijbewijs van de chauffeur meteen voor 15 dagen in te trekken. Zowel de trekker als de oplegger zijn bestuurlijk ingehouden en getakeld. De bestuurder zal zich later voor de politierechtbank moeten verantwoorden voor de waslijst aan verkeersinbreuken.

TransWest overweegt om stappen te ondernemen.

© Politie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen