Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen). © Photo News

Is positie Petra De Sutter (Groen) nog houdbaar? Minister krijgt vermoedens van belangenvermenging maar niet van zich afgeschud

Een adviseur die betaald werd door bpost, maar werkte op het kabinet van minister Petra De Sutter (Groen), volgde ook het gevoelige krantenbedelingscontract op. De Sutter kaatst terug dat niet zij, maar het kabinet van PS-minister Dermagne daarover onderhandelt. “Van belangenvermenging is dus geen sprake.” En toch krijgt de groene politica die stempel nog maar moeilijk van zich afgeschud. Is haar positie nog houdbaar?

223 reacties

  • Anita Billen

    12 maanden geleden
    Zeer goed nieuws
  • ESTHER WEYMEERSCH

    12 maanden geleden
    Mijn naam is haas.Ik denk dat dit gezegde van toepassing is in het geval van Bpost.Waarom kunnen - zoals in Ndl- de dossiers niet voorbereid worden door de administratie van het betreffende ministerie.Nee, een groot aantal kabinetsleden is een must voor elke nieuwbakken minister:kwestie van voldoende eigen personeel aan een postje te helpen.Externe consultancy- en advokatenbureaus moeten voldoende werk krijgen.De Croo zal De Sutter niet laten vallen, tenslotte was hij ook ooit nister van Bpost.
  • Daniel Van Buggenhout

    12 maanden geleden
    Ontslag , per direct , en nooit nog een politieke functie uitvoeren .
  • Andy Van Daare

    12 maanden geleden
    "Ons kent Ons", meer niet, DAT is de Belgische politiek. Afspraak 2024 !
  • luc dierick

    12 maanden geleden
    Zopas heeft De Croo niet de paraplu maar de parasol geopend Als ze struikelt zou ze ook wel eens de regering meenemen En in de huidige politieke schandaalsfeer Wil men dit kost wat kost vermijden
  1. Marc Coucke lanceert energiecontract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoopste? Wij deden de vergelijking
    PREMIUM
    31

    Marc Coucke lanceert energiecon­tract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoop­ste? Wij deden de vergelij­king

    EnergyVision, de energieleverancier waarin ook Marc Coucke investeert, lanceert als eerste in Vlaanderen een energiecontract waarbij de stroomprijs gedurende tien jaar vastligt. Voor de zonnestroom van de panelen die het bedrijf gratis op jouw dak legt, betaal je zelfs 30 jaar hetzelfde “extreem lage tarief”. “Uniek ter wereld”, aldus CEO Maarten Michielssens. Een gezin zou zo tot 300 euro per jaar besparen. Hoe werkt het? Voor wie is het interessant of voor wie juist niet? En wat als je eerder wilt opzeggen? We vragen het aan Mijnenergie.be en aan Testaankoop.
  2. Bart De Wever (N-VA) op verkiezingscongres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerkende Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Bart De Wever (N-VA) op verkie­zings­con­gres: “Gedaan met Vivaldi, gedaan met hardwerken­de Vlaming uit te persen en uit te lachen”

    Dit jaar is Bart De Wever 20 jaar voorzitter van de N-VA. Een “voorrecht” noemde De Wever dat op het verkiezingscongres van zijn partij vandaag in Gent. N-VA wil het alternatief zijn voor een voortzetting van de huidige federale regering, die op kap van de Vlaming de begroting verder de dieperik laat ingaan. Enkel N-VA kan voor de kentering zorgen, verklaarde voorzitter Bart De Wever vandaag aan het slot van het kiescongres van zijn partij. En als de kiezer N-VA een sterk mandaat geeft, dan is De Wever bereid premier te worden.