Acht doden bij nieuwe schietpartij in Servië, schutter opgepakt na urenlange klopjacht

Bij een schietpartij in Servië zijn donderdagavond acht doden en dertien gewonden gevallen. De 21-jarige schutter werd vrijdagochtend opgepakt na een urenlange klopjacht.

adb
Bron: BELGA, RTS, CNN, N1, Nova

Donderdagavond omstreeks 23 uur zou in het dorp Dubona – nabij de stad Mladenovac, zo’n 60 kilometer ten zuiden van Belgrado – ruzie zijn uitgebroken tussen de schutter en enkele andere mannen op een speelpleintje. De dader zou daarop thuis een automatisch wapen zijn gaan halen, en daarmee vanuit een rijdend voertuig op het groepje jongemannen geschoten hebben.

Daarna sloeg de schutter op de vlucht, en vuurde tijdens zijn ontsnapping ook op verschillende andere locaties, waaronder een speelplein in het aanpalende dorp Malo Orašje. Onder de slachtoffers zouden zich onder andere een jonge politieagent en verschillende kinderen bevinden. Verschillende andere slachtoffers zouden ook zwaargewond zijn.

LEES OOK. Servië schorst afgifte nieuwe wapenvergunningen voor twee jaar na schietpartij op school

Schutter Uros B. (rechts) werd vrijdagochtend opgepakt na een urenlange klopjacht en omsingeling.© rr

Opgepakt na grootschalige klopjacht

De politie zette een grootscheepse klopjacht op, en lokaliseerde de man snel. Hij werd omsingeld door een overweldigende politiemacht met zo’n 600 agenten, een helikopter, drones en wegversperringen. De dader opende naar verluidt ook meermaals het vuur op de politie. Hij werd vrijdagochtend opgepakt. Het zou gaan om de 21-jarige Uroš B., over zijn motief is voorlopig nog niets geweten.

De Servische minister van Binnenlandse Zaken Bratislav Gasic bezocht de plaats-delict donderdagnacht, en sprak van “een terroristische daad”. Woensdagochtend schoot een dertienjarige leerling nog acht mensen, onder wie zes kinderen, dood in een basisschool in Belgrado.

LEES OOK. Leerling (13) richt bloedbad aan in school: 8 medeleerlingen en beveiligingsagent gedood, dader te jong om veroordeeld te worden

Wagens die zich in de buurt verplaatsen, werden grondig gecontroleerd.© REUTERS

© AFP

© AFP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER