Acht doden en dertien gewonden bij nieuwe schietpartij in Servië, schutter (21) opgepakt

Bij een nieuwe schietpartij in Servië zijn donderdagavond acht doden en dertien gewonden gevallen vlak bij de stad Mladenovac, zo’n 60 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Belgrado. De schutter werd vrijdagochtend opgepakt.

adb
Bron: BELGA, RTS, CNN, N1, Nova

De Servische minister van Binnenlandse Zaken Bratislav Gašić, die de plaats van de feiten al bezocht, spreekt van een terreurdaad.

© REUTERS

De dader schoot rond 23 uur in het dorp Dubona met een automatisch wapen op een groep mensen vanuit een rijdend voertuig. Er zou een ruzie uitgebroken zijn, waarna de verdachte thuis een wapen ging halen en dat richtte op jongeren op een speelplein, berichten lokale media. Daarna vluchtte hij.

(Lees verder onder de foto)

Wagens die zich in de buurt verplaatsen, worden grondig gecontroleerd.© REUTERS

Volgens de lokale nieuwssite Nova.rs opende de aanvaller tijdens zijn ontsnapping ook het vuur op verschillende andere locaties, waaronder een speelplein in het aanpalende dorp Malo Orašje.

(Lees verder onder de foto)

© REUTERS

De hulp- en ordediensten kwamen massaal ter plaatse. De verdachte zou de 21-jarige Uroš B. zijn. Er werd een klopjacht opgestart met honderden leden van de speciale eenheden, en de politie heeft een gebied afgebakend waar de man zich vermoedelijk schuilhoudt. Een grote politiemacht heeft hem omsingeld in Šepšin, klinkt het. De verdachte zou daar het vuur geopend hebben op de politie. Hij werd vrijdagochtend opgepakt.

(Lees verder onder de foto)

© REUTERS

Volgens lokale media is een jonge politieagent, een twintiger, overleden. Zijn jongere zus zou eveneens omgekomen zijn. Onder de dodelijke slachtoffers zijn ook kinderen, meldt nieuwssite N1. Sommige gewonden zijn er erg aan toe, vernam N1 van familieleden.

(Lees verder onder de foto)

© REUTERS

Woensdagochtend nog schoot een dertienjarige leerling acht mensen, onder wie zes kinderen, dood in een basisschool in Belgrado.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer