Co-voorzitter Jeremie Vaneeckhout wil het geboorteverlof voor papa's en meeouders verlengen van 20 dagen naar 15 weken.
Volledig scherm
PREMIUM
Co-voorzitter Jeremie Vaneeckhout wil het geboorteverlof voor papa's en meeouders verlengen van 20 dagen naar 15 weken. © Shutterstock / Photo News Simon Mouton

Groen wil het geboorteverlof voor papa’s en meeouders verlengen naar 15 weken: “Nu komen er meer zorgtaken op de schouders van de moeder te liggen”

politiekAls pas bevallen mama’s 15 weken thuis mogen blijven, dan moeten papa’s dat ook kunnen. Groen wil het geboorteverlof voor vaders en meeouders optrekken van 20 dagen naar 15 weken. Dat zou wel eens verregaande gevolgen kunnen hebben. “De loonkloof tussen mannen en vrouwen neemt af én het traditionele rollenpatroon kan doorbroken worden”, zegt professor Marijke Verbruggen (KULeuven). Maar er hangt wel een stevig prijskaartje aan vast.

46 reacties

  • luc dierick

    12 maanden geleden
    Als de politiekers al de indexaanpassingen tussen 2020 en 2023 op hun loon gaan samenleggen Kan dit uitermate geen probleem zijn Er zijn er bij van meer dan 50 000 € Beduidend meer dan Debora aan de kassa in de supermarkt
  • Monique Asaert

    12 maanden geleden
    Krijgen de ouderen die destijds moesten thuis blijven om voor hun kinderen te zorgen, ook compensatie? Misschien de bejaardenhuizen gratis!!! Nu je toch cadeaus uitdeelt.
  • alain Depuydt

    12 maanden geleden
    Aub mensen stem groen weg volgend jaar we hebben enkel last ermee het verergert dag na dag
  • Jan Van Bavel

    12 maanden geleden
    Groen heeft blijkbaar geld genoeg, maar wie betaald groen?
  • Chris Van den Eede

    12 maanden geleden
    En maar uitdelen, dat geld van een ander. Hoe is dat toch mogelijk?