© rtv

Mechelse Italianen Mattia en Silvia scoren op wereldkampioenschap pizza: “Een genot voor het gehemelte”

Mechelen -

Twee jonge Italianen uit Mechelen gooiden hoge ogen tijdens het wereldkampioenschap pizza in Parma. Mattia Reho en Silvia D’Aversa kwamen in de categorie ‘pizza in pala’ als beste Belg uit de bus. Ze baten momenteel een foodtruck uit, maar ze hopen op een vaste plek aan het station in Mechelen.

Sven Van Haezendonck

Het Campionato Mondiale della Pizza is de jaarlijkse hoogmis voor pizzabakkers. Meer dan duizend competities zijn er, waar zevenhonderd pizzachefs uit meer dan vijftig landen aan deelnemen. Tijdens de dertigste editie in Parma vorige maand kwamen Mattia Reho en zijn vriendin Silvia D’Aversa als best gerangschikte Belg uit de bus in de categorie ‘pizza in pale’.

“Dat is een tongvormige pizza, meestal zestig centimeter tot een meter lang en veertig centimeter breed. Op een schop, traditioneel van hout, wordt hij uitgerold en gevuld en vervolgens rechtstreeks op een vuurvaste steen gebakken”, legt Mattia uit.

Speltdeeg

Hun pizza ‘Bos&Pork’ maakten ze van speltdeeg belegd met pesto van paddenstoelen, fior di latte mozarella, porchetta d’Atriccia IPG, gerookte burratta stracciatella met een tikkeltje rozemarijn. “Hij is een genot voor het gehemelte”, zegt Mattia.

Het is overigens niet de eerste keer dat Mattia scoort op het wereldkampioenschap. In 2019 schopte hij het al eens tot vierde beste pizzaiolo van de wereld in de categorie voor de klassieke pizza. En in 2021 nam hij de prijs van nationale verdienste in ontvangst als ‘Ambassadeur van de ambachtelijke Italiaanse bakkerij in de wereld’.

Hun pizza ‘Bos&Pork’.© rr

Begin je al te watertanden? Het koppel is eigenaar van Verace On The Road, een foodtruck met een ingebouwde pizzaoven. Daarmee verzorgen Mattia en Silvia momenteel catering en afhaalmaaltijden en doen ze festivals aan, maar ze hopen op een permanente locatie in de Dijlestad. “Van zodra de stad ons groen licht geeft, staan we klaar om jouw smaakpapillen te verwennen”, vertelt Mattia. De twee dromen van een vaste plek voor het nieuwe station.

Vintage Piaggio

Het buitenlands avontuur van de twee Mechelse Italianen begon na het afronden van hun studie op 18-jarige leeftijd in het Nederlandse Eindhoven. “De stad waar onze reis begon”, zegt Silvia. Na twee jaar verhuizen ze naar ons land en vestigden ze zich in Mechelen. “Na twee jaar beslisten we ons eigen bedrijf te beginnen. Zo is in 2022 onze pizza foodtruck ontstaan”, legt Mattia uit.

Daarvoor liet het paar een vintage Ape Piaggio ombouwen met een traditionele houtoven.

Mattia bakt een pizza in de pizzaoven van zijn foodtruck.© rr

www.veracepizzeria.net

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen