Deze straat in Kaprijke moet de grootste wilgentunnel van het land worden
© Emiel Tack

De langste wilgentunnel van België moet toeristen naar Kaprijke lokken

De langste wilgentunnel van België. Dat is het winnende project geworden dat toeristen naar Kaprijke moet lokken. De gemeente had een wedstrijd georganiseerd om een nieuwe toeristische trekpleister te creëren. "We hopen dat een wilgentunnel Kaprijke en Lembeke voor een stukje mag verbinden", vertellen de bedenkers Stephanie Standaert en Celine Billiet.

Schepen voor toerisme Frederik Versluys (CD&V - N-VA - Groen - Onafhankelijken) wil meer toeristen aantrekken en besloot een hele tijd geleden een wedstrijd te organiseren om toeristische trekpleisters te creëren: "Een instagramwaardige plek, die niet enkel toeristen en dagjesmensen zou aantrekken, maar iets wat ook een meerwaarde zou hebben voor onze eigen bevolking." 

18 waardevolle voorstellen

Een eerste ronde leverde weinig bruikbare voorstellen op, een tweede poging was succesvoller: "We haalden er toerisme Meetjesland bij en stevenden af op een tweede consultatieronde. Deze keer kenden we meer succes en kregen achttien prachtige voorstellen.  Uiteindelijk bleven er drie kandidaten over. Erfgoed in de Lembeekse dorpskern, wandelplezier in de Lembeekse Bossen en de langste wilgentunnel van België bouwen. Drie ideeën waarop het Meetjesland mocht stemmen."

"Fijn dat we als burgers mee het verschil kunnen maken"

Het winnende idee werd de langste wilgentunnel van België van Stephanie Standaert en Celine Billiet: "We zijn dolblij dat we het gehaald hebben", vertellen Stephanie en Celine. Fijn dat we als burgers mee het verschil kunnen maken." Een wilgentunnel wordt gevormd door een metalen skelet dat overgroeid is met wilgentakken. "Om de langste tunnel van België te hebben zullen we toch wel een afstand van 100 meter moeten overbruggen. Een leuke belevenis om als toerist, passant of dorpsbewoners door te fietsen." De gemeente zet 20.000 euro opzij voor de bouw van de wilgentunnel.

Meest gelezen