© REUTERS

Leegloop dreigt in Parijs: speelt PSG na Messi ook Neymar kwijt?

Nadat PSG al te kennen gaf na dit seizoen afscheid te nemen van superster Lionel Messi, dreigt de Parijse ploeg nu ook een andere superster te verliezen. Neymar Jr., een goede vriend van Messi, is het gedrag van de supporters beu en wil het schip verlaten. Dat meldt de Franse sportkrant L’Equipe.

Jeroen De Pauw

Eerder wilde de steraanvaller onder geen enkele voorwaarde vertrekken uit Parijs, maar die situatie is nu helemaal gekeerd. De druppel die de emmer deed overlopen kwam woensdag. Neymar werd thuis opgewacht door honderden PSG-fans die de Braziliaan uitjouwden en beledigende liedjes om zijn vertrek te eisen.

Ook dat zijn goede vriend Lionel Messi zal vertrekken, speelt mee in de keuze van Neymar. Na afloop van het voorval bij hem thuis, likete Neymar op Instagram zelfs een bericht waarop zijn ploegmakker Kylian Mbappé afgekraakt werd.

Uitleenbeurt

De directie van Paris Saint-Germain hoopt deze zomer alsnog een oplossing te kunnen vinden voor Neymar, maar zijn besluit lijkt vast te staan. De 31-jarige spits heeft nog een contract lopen bij de ploeg tot eind 2027, maar zou deze nu vier jaar voor datum willen beëindigen.

Bronnen binnen de club bevestigen dat ook PSG zelf niet rouwig zou zijn om een vertrek van de Braziliaan, want Neymar past niet echt binnen de verjonging rond Mbappé die de club voor ogen heeft. PSG zou willen meewerken aan een uitleenbeurt met aankoopoptie, maar hoe deze precies zou verlopen blijft voorlopig een groot vraagteken.

Neymar komt al enige tijd niet in actie voor PSG. Hij herstelt nog van een operatie aan de enkel en zou pas in juli zijn comeback kunnen maken.

Messi en Neymar waren ook nog ploegmaars bij FC Barcelona.© EPA

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer