Photo News / ID/ Rhode Van Elsen
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News / ID/ Rhode Van Elsen

Onze commentatoren Michel Wuyts en Jan Bakelants over de strijd om het roze: “Mét Roglic erbij maakt Remco meer kans om de Giro te winnen”

Eén roze trui, twee topfavorieten, drie weken keiharde koers. De Giro 2023 wordt de boeiendste in jaren. Daarover zijn Michel Wuyts (66) en Jan Bakelants (37) het eens. Over ongeveer al de rest niét. “Je gaat te kort door de bocht, Michel.” “En jij vergeet te snel, Jan.” Dat wordt straks smullen tijdens de liveverslaggeving, nu al een voorproefje. “Er zal veel wanhoop zijn in het peloton.”

9 reacties

  • Marcus Camps

    12 maanden geleden
    Waar slaat dit op ? Als Roglic 30% kans heeft om de giro te winnen blijft er al maar 70% meer over voor alle anderen samen. Nog eens 10% kans dat je uitvalt en ja, geef alle anderen samen ook maar 15% kans. Dan blijft er slechts 45% meer over. Mooi, maar je moet er dan zo toch twee rijden om er ... bijna eentje te winnen. Zonder Roglic mag je dan toch rekenen op 75% kans ... Dat het makkelijker is om de koers te controleren met Roglic erbij is waarschijnlijk wel zo.
  • Paul Vandewalle

    12 maanden geleden
    Ik denk dat Roglic het zal halen voor Remco.
  • Freddie HEREMANS

    12 maanden geleden
    Gelukkig is er Eurosport. Capteren hanse ritten, goede commentaar, weinig en korte reclame-blokken. Geen Wuyts (oef!), geen kwartierdurende reclame ieder kwartier, de pit op VTM.
  • Jan Van Bavel

    12 maanden geleden
    Ik denk dat Remco het zal halen voor Roglic.
  • Lisette Van Eester

    12 maanden geleden
    Ik vind Jan Bakelants een van de verstandigste ex renners van de laatste jaren, ook over alles een juist oordeel geven .