Professor Elke Van Hoof bij haar thuis in Hoegaarden.
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Elke Van Hoof bij haar thuis in Hoegaarden. © Joel Hoylaerts / Photonews

Expert burn-out verliest zelf al haar medewerkers: “Toxisch leider”, “groot ego” en “passief-agressief in haar communicatie”

VUB-professor Klinische Psychologie Elke Van Hoof (47) lijkt zich te hebben verbrand: haar voltallige team is opgestapt vanwege haar toxische leiderschap, hoge eisen en grote ego. De specialiste in burn-out zou zelf enkele van haar medewerkers dicht bij een burn-out hebben gebracht. Van Hoof wilde niet reageren, maar een collega-professor is niet verrast.

42 reacties

  • Henri De Smedt

    12 maanden geleden
    Ons landje verzuipt in al die zelfverzekerde experts. Die krijgen bovendien dagelijks nog een platform in de Afspraak, bij Gert, Terzake etc.om hun zogezegde expertise te verkondigen aan het mens'dom'...Dus knop omdraaien bij Van Ranst, Van Hoof, Baert, en de ganse meute
  • Louis Momme

    12 maanden geleden
    Plezant voor haar studenten om dit te weten.
  • Bert Hoover

    1 jaar geleden
    Al die zelfverklaarde experts…. Wanneer eens een kwaliteitslabel voor coaches en niet iedereen die denkt dat als hij een boekje of podcast heeft gelezen / gehoord over iets waar hij / zij / x mee zat, zich expert kan verklaren om zo verder te verdienen op de kap en kop van een ander?
  • Luc Luyten

    1 jaar geleden
    Eigen Lof stinkt
  • Kristine Delacourt

    1 jaar geleden
    De psychologie moet eens diep in eigen boezem kijken en eens duidelijk het verschil scherp stellen tussen wetenschap en ideologie. Veel psychologische pseudo wetenschap heeft bijgedragen tot de narcistische waanzin van tegenwoordig.