© BELGA

Nu ook officieel: Primoz Roglic verliest in extremis ook ploegmaat Jan Tratnik, Thomas Gloag is zijn vervanger

Pech blijft Jumbo-Visma en topfavoriet Primoz Roglic achtervolgen. Meesterknecht Jan Tratnik was betrokken bij een ongeval en kan daardoor niet starten zaterdag. Thomas Gloag is zijn vervanger. Eerder moesten Tobias Foss, Robert Gesink en Jos van Emden in extremis al verstek geven bij Jumbo door een besmetting met het coronavirus.

Valerie Van Avermaet en Maarten Delvaux

LEES OOK. Corona als derde concurrent: Remco Evenepoel neemt geen risico’s en slaapt apart tijdens de hele Giro

LEES OOK. Primoz Roglic, de grote uitdager van Evenepoel in de Giro: “Na mijn val in de Vuelta heb ik het mij afgevraagd: wil ik nog renner zijn?”

De Sloveense alleskunner Tratnik was een belangrijke pion in de Giro-selectie rond landgenoot en kopman Primoz Roglic. In 2020 won hij nog een etappe in de Ronde van Italië. Tijdens een laatste ritje op de tijdritfiets werd hij van zijn fiets gereden door een auto. “Op een brede rechte weg deed hij nog een laatste blokje en toen reed een vrouwtje in een postorderautootje, die hem totaal over het hoofd zag, Tratnik van de weg”, vertelt ploegleider Marc Reef. “Hij kon zich nog een beetje afwenden, maar niet genoeg om de auto te ontwijken. Hij is over de motorkap gegaan, waarbij hij zijn knie bezeerde. Op de MRI is gebleken dat het onmogelijk was voor hem om in de Giro te starten.”

"Dit is een klap voor het team, opnieuw”, klinkt het bij Jumbo-Visma. “Zijn vervanger Gloag heeft gelukkig de hele voorbereiding en de laatste hoogstestage meegedraaid. De laatste koers in Romandië was hij elfde. Hij is dus een heel sterke vervanger. Maar voor Jan is de ontgoocheling groot. Hij heeft zeven weken op de Teide gezeten, dit is zijn doel al sinds de winter.”

Thomas Gloag is de vervanger van Jan Tratnik.© EPA-EFE

De voorbije week vielen bij Jumbo-Visma ook al Tobias Foss, Robert Gesink en diens vervanger Jos van Emden uit met een coronabesmetting. Vaste waarde Wilco Kelderman haakte dan weer vroegtijdig af met een blessure. En nu moet Jumbo het dus ook zonder Tratnik doen.

Rohan Dennis en Sam Oomen, die vorige maand voor Luik-Bastenaken-Luik nog positief testte op COVID-19, kwamen daardoor in laatste instantie bij de kern. Sepp Kuss was eerder al Kelderman komen vervangen.

De Giro start zaterdag met een individuele tijdrit van 19,6 km tussen Fossacesia Marina en Ortona. Roglic is samen met Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) een van de topfavorieten op eindwinst. (belga)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer