Blondet Eliot/ABACA

Premier De Croo blijft minister De Sutter steunen in Bpost-dossier: "De juiste persoon om orde op zaken te stellen" 

Premier Alexander De Croo (Open VLD) behoudt het vertrouwen in minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen). De Sutter is in opspraak gekomen nadat bekend raakte dat twee experten op haar kabinet, die uitgeleend waren van bij Bpost, ook nog betaald werden door het postbedrijf. Volgens de krant De Tijd zou één van de twee ook actief betrokken zijn bij de opvolging van het omstreden krantencontract.

Premier De Croo heeft vandaag opnieuw gereageerd op de commotie rond minister van Overheidsbedrijven De Sutter. De Croo blijft achter zijn minister staan, zo zei hij in de marge van een werkbezoek met de Franse regering in Parijs.

"Ik behoud mijn vertrouwen in Petra De Sutter. Zij is de persoon die de juiste ervaring en kennis heeft om orde op zaken te stellen", zegt De Croo.

"Dat is waar het nu over moet gaan: de nodige maatregelen nemen om goed bestuur terug te krijgen bij Bpost, om volledige klaarheid te scheppen in die relatie tussen Bpost en de Belgische overheid en om duidelijke regels te scheppen naar de toekomst toe. In mijn ogen heeft mevrouw De Sutter alle capaciteiten om dat de komende maanden ter harte te nemen."

Eerder deze week raakte bekend dat twee kabinetsmedewerkers van De Sutter, die van bij Bpost gedetacheerd waren, ook nog betaald werden door het postbedrijf.

Volgens De Sutter is er geen sprake van belangenvermenging, maar de krant De Tijd schreef gisteren dat één van hen wel het omstreden dossier van de krantenbedeling opgevolgd zou hebben. Dat zou blijken uit Whatsapp-conversaties tussen de kabinetschef van De Sutter en voormalig Bpost-topman Dirk Tirez, die de krant kon inkijken. 

Minister De Sutter ontkent en belooft volgende week in de Kamer alle vragen over het dossier te beantwoorden.

Meest gelezen