"Ik ben dezelfde niet meer", zegt wijkagent Jordy. "Ook mijn partner, drie kinderen en veel anderen hebben fel geleden onder die aanval. Mijn vader had ik nog nooit eerder zien huilen."
Volledig scherm
PREMIUM
"Ik ben dezelfde niet meer", zegt wijkagent Jordy. "Ook mijn partner, drie kinderen en veel anderen hebben fel geleden onder die aanval. Mijn vader had ik nog nooit eerder zien huilen." © ©Pieter-Jan Vanstockstraeten/photonews

Wijkagent die neergestoken werd door 12-jarige getuigt voor het eerst: “Ik werd neergestoken omdat ik mensen om 2 minuten geduld vroeg. Dat was in Peer gebeurd. Niét in Brussel, niét in Amerika”

Vijftien maanden geleden stak een jongen van amper 12 jaar wijkagent Jordy (43) neer toen die aan een school in Peer het verkeer stond te regelen. “Ik vreesde dat ik daar ter plaatse ging sterven”, zegt de vader van drie kinderen. Sinds enkele dagen is hij deeltijds terug aan de slag. “Achteraf vertelde de chirurg me dat ik geluk heb gehad dat ik een serieuze body heb. Anders zat ik hier niet meer...”