geweld

Jongeman die stierf onder trein was 22 en afkomstig uit Etterbeek

Bij een vechtpartij tussen jongeren bij het station van Zaventem is één persoon overleden. Een tweede slachtoffer is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. De twee kwamen tijdens een schermutseling onder een aanrijdende trein terecht.

db, cds, gl, dvv

Een gevecht tussen twee groepjes jongeren in het station van Zaventem eindigde vrijdagnamiddag met dodelijke gevolgen. Twee jongeren vielen op het spoor tijdens de ruzie en kwamen onder een aanrijdende trein terecht. Een van de twee jongeren was op slag dood, de andere werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een derde jongere die op het spoor terechtkwam, kon tijdig ontkomen.

De vechtpartij tussen twee groepjes jongeren was begonnen aan het Karel Quitmannplein, het plein aan het station van Zaventem. De schermutselingen hebben zich vervolgens verplaatst naar de perrons. Twee betrokkenen zijn daarbij op de sporen gevallen, net toen een trein aankwam.

Gespannen sfeer

Een van de slachtoffers overleed ter plekke. Het tweede slachtoffer zou nog hebben geprobeerd opnieuw op het perron te klauteren, maar werd toch gegrepen. Volgens Het Nieuwsblad zou hij daarbij een been zijn verloren. Het overleden slachtoffer zou volgens het parket 22 zijn en afkomstig uit Etterbeek. Een autopsie moet dat nog bevestigen. Het andere slachtoffer 16.

Volgens Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde zou achteraf een zwaard in beslag genomen zijn. Over andere wapens had Blondeau - volgens een gesprek op Radio 1 - geen gegevens.

De sfeer in Zaventem was vrijdagavond zeer onrustig. De politie van Zaventem krijgt bijstand van andere politiezones. De politie en het parket Halle-Vilvoorde hebben een onderzoek geopend naar de omstandigheden van het incident en gaven geen verdere commentaar.

Het incident deed zich voor in het station op de spoorlijn Brussel-Leuven en dus niet in de luchthaven Brussels Airport, verduidelijkt Infrabel. De treinen werden lokaal omgeleid, via de luchthaven en de spoorvertakking Prinsenhoek.