Archiefbeeld van treinspoor in Ronse

Meer treinverbindingen van Antwerpen en Brussel naar Oost-Vlaanderen, ook meer treinen tussen Eeklo en Ronse

De volgende drie jaar zullen er meer treinverbindingen zijn in Oost-Vlaanderen. De helft van de Oost-Vlaamse stations krijgt een beter treinaanbod, zowel in de week als in het weekend. Om al die plannen te kunnen uitvoeren, moet de NMBS wel nog 500 extra personeelsleden vinden en moeten bestelde treinstellen op tijd geleverd worden.

Treinmaatschappij NMBS breidt zijn aanbod, net als in andere provincies, sterk uit in de provincie Oost-Vlaanderen. Zo komen er op vrijdag- en zaterdagavond extra late treinen vanuit Brussel en Antwerpen richting verschillende stations in Oost-Vlaanderen. "Dit vervoersplan ligt volledig in lijn met onze groeiambities. Het moet de reizigersgroei stimuleren, zowel voor het woon-werk, woon-school als voor het vrijetijdssegment."

Vanaf december volgend jaar komen er op vrijdag- en zaterdagavond extra late S-treinen vanuit Brussel-Centraal naar Zottegem en Aalst en dat tot na 1 uur 's nachts. Vanaf dan komt er op zaterdagavond ook een extra late S-trein vanuit Antwerpen-Centraal naar Sint-Niklaas. Deze trein zal onder meer ook stoppen in Melsele, Beveren-Waas en Nieuwkerken-Waas. 

Extra treinen voor studenten

Er ook een belangrijke wijziging voor jongeren uit de Vlaamse Ardennen en het Meetjesland die studeren in Gent en op zondag de trein nemen om naar hun studentenkamer te gaan. Zo zal de trein tussen Eeklo, Gent, en Ronse vanaf december volgend jaar ook op zondag elk uur rijden, in plaats van om de twee uur nu. Later krijgen ook Ninove en Geraardsbergen er vanuit Brussel een tweede trein per uur bij.

Om al die plannen te kunnen uitvoeren, moet de NMBS wel nog 500 extra personeelsleden vinden en moeten bestelde treinstellen op tijd geleverd worden.

Meest gelezen