© AP

Opmerkelijk: prinses Catherine draagt de oorbellen van prinses Diana op de kroning van Charles

Een kroning is traditie, ook in de juwelen die de vrouwelijke royals dragen. Zo brengt koningin Camilla een eerbetoon aan koningin Elizabeth, en draagt prinses Kate de oorbellen van de eerste vrouw van Charles, Diana.

tib

Camilla, die zich vanaf vandaag als koningin mag laten aanspreken, liet een jurk maken door de Britse ontwerper Bruce Oldfield. Haar witte jurk heeft gouden details die passen bij de mantel van haar echtgenoot, de koning. Ze draagt dezelfde ketting als koningin Elizabeth bij haar kroning in 1858. De ketting werd gemaakt door Garrard voor koningin Victoria in 1858.

© via REUTERS

Kate Middleton, prinses van Wales, droeg een ivoorkleurige jurk van het Britse modehuis Alexander McQueen. Op haar hoofd geen tiara, zoals gevraagd, maar een zilveren krans. Opmerkelijk: ze draagt oorbellen met parels en diamanten, die ooit aan Diana toebehoorden. Haar halsketting is de The George VI Festoon Necklace, die toebehoorde aan de overleden koningin Elisabeth. Prinses Charlotte, haar achtjarige dochter, draagt net als Kate een zilveren krans op het hoofd.

© AP

© AP

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER