© AFP

Etnisch geweld eist ruim vijftig doden in India

In de Indiase deelstaat Manipur, in het uiterste noordoosten van het land, zijn bij interetnische onlusten al zeker 54 doden gevallen, zo blijkt uit een balans zaterdag van het Indiase persbureau PTI. De cijfers zijn gebaseerd op een rondvraag bij de plaatselijke mortuaria. Een officiële balans ontbreekt voorlopig.

jvh
Bron: BELGA

De situatie in de staat die grenst aan Myanmar ontaardde woensdag tijdens een demonstratie van inheemse volksstammen, die protesteerden tegen het verzoek van de Meitei, de etnische meerderheidsgroep in Manipur, om van positieve discriminatie te kunnen genieten.

Donderdag werden nog honderden Indiase militairen ter plaatse gestuurd om te proberen de rust in de regio te herstellen. De autoriteiten sloten ook de toegang tot internet af en voerden een avondklok in.

De afgelegen deelstaat wordt al decennia geplaagd door spanningen tussen etnische en separatistische groeperingen. De regio is de thuisbasis van tientallen stammen en guerillabewegingen, waarvan de eisen variëren van meer autonomie tot een volledige afscheiding van de rest van India.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer