© Reuters

“God save the King”, zo verliep de kroning van Koning Charles III

Londen -

“Ik ben bereid.” Met die woorden legde koning Charles III vanmiddag de eed af. Daarmee werd hij officieel koning van het Verenigd Koninkrijk. Met zijn hand op de Bijbel verklaarde hij zijn plichten als troonopvolger na te komen.

Bron: Reuters

DISCUSSIEER MEE. Na zeventig jaar Queen Elizabeth II heeft het Verenigd Koninkrijk een nieuwe koning: wat verwacht jij van King Charles III?

Na het gebed, de preek en de ceremoniële zalving kwam voor Charles dan eindelijk het moment waar hij zijn hele levend op wachtte: de ruim twee kilo wegende St. Edward’s Crown werd op zijn hoofd geplaatst, gevolgd door de woorden “God save the King” die door de abdij schalden. Bij het bestijgen van de troon belooft zijn oudste zoon en troonopvolger prins William de nieuwe koning eeuwige trouw.

Kleinzoon prins George, de oudste zoon van William, maakt deel als ‘Page of Honour’ deel uit van de ceremonie. Ook Charles’ vrouw Camilla werd daarna officieel gekroond tot koningin. De ceremonie werd afgesloten nadat de kersverse koning en koningin ter communie zijn gegaan. Niet veel later verliet het koppel Westminster Abbey en vertrok de Coronation Procession richting Buckingham Palace om daar de feestelijkheden verder te zetten. Omstreeks 15u30 worden de koning en koningin op het balkon verwacht, welke leden van de familie hen daarbij zullen vergezellen, is nog niet geweten. 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER