B*Witched anno 2023, en in hun videoclip van monsterhit 'C'est la vie'. Van links naar rechts: Edele, Lindsay, Sinéad en Keavy.
Volledig scherm
PREMIUM
B*Witched anno 2023, en in hun videoclip van monsterhit 'C'est la vie'. Van links naar rechts: Edele, Lindsay, Sinéad en Keavy. © Instagram / YouTube

25 jaar na monsterhit ‘C’est la vie’ maakt B*Witched comeback: “Van de ene op de andere dag zette onze platenfirma ons op straat”

CelebritiesVijfentwintig jaar geleden domineerde de vrolijke popsong ‘C’est la vie’ van B*Witched alle hitlijsten. Dankzij de single steeg de faam van de Ierse meidengroep in een sneltempo naar een recordhoogte. Tot de band in 2002 door hun platenfirma koudweg van de ene op de andere dag op straat werd gezet. Na een moeilijke periode - verschillende leden kampten met depressies en inzinkingen - staan tweelingzussen Edele en Keavy Lynch (43), Lindsay Armaou (44) en Sinéad O’Carroll (49) weer samen op het podium. Er is zelfs een nieuwe single. Maar hoe verging het het viertal de voorbije jaren? En hoe blikken ze terug op hun grote succes? “We moesten 17 uur per dag werken.”