Groep jongeren mishandelt man en gooit hem op spoor van station in Amsterdam

De Amsterdamse politie is op zoek naar de man die vrijdagavond op station Bijlmer-Arena ernstig werd mishandeld door een groep jongeren. De daders gooiden het slachtoffer zelfs op het spoor.

Bron: De Telegraaf

De man werd kort voor half tien aangevallen door een groepje jongeren. Anderen stonden er joelend omheen en maakten filmpjes. Het slachtoffer werd meerdere malen tegen zijn hoofd geschopt en vervolgens op het spoor gegooid, waar hij met zijn gezicht naar de grond bleef liggen.

“We weten niet wie het slachtoffer is”, zegt een woordvoerder van de politie. “We zijn dringend naar hem op zoek. Enerzijds voor het opsporingsonderzoek, maar ook omdat op de beelden te zien is dat hij op zijn hoofd geschopt wordt. Mogelijk heeft hij letsel. Het is goed als hij een arts zou zien, als dat nog niet gebeurd is.”

Getuigen van mishandeling

Ook zoekt de politie getuigen van de mishandeling. Agenten arriveerden kort na het incident en het is nog onduidelijk wat de aanleiding was. “Het is voor ons heel lastig om te zeggen wat hieraan vooraf is gegaan”, zegt de woordvoerder.

De man was toen al wel van het spoor. Hoe hij weer op het perron is gekomen, is de vraag. Het filmpje stopt op het moment dat hij op de rails ligt. “Natuurlijk gaan we dat verder onderzoeken met camera’s op het station”, zegt de woordvoerder. Er heeft in ieder geval geen aanrijding met trein of metro plaatsgevonden.

Het slachtoffer is een man in een felblauwe jas. Hij droeg een rugzak. Getuigen kunnen de politie ook anoniem tippen. Ook over de daders is nog niets bekend. De politie vraagt om de schokkende beelden niet meer te delen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer