Direct naar artikelinhoud
SportUnion - Club Brugge

Union boekt 1-2 zege op veld van Club Brugge

Union boekt 1-2 zege op veld van Club Brugge
Beeld BELGA

Union heeft zaterdag op de tweede speeldag van de Champions’ play-offs in de Jupiler Pro League een belangrijke 1-2 zege geboekt op het veld van Club Brugge. Victor Boniface en Jean-Thierry Lazare zorgden voor de bezoekende goals. De aansluitingstreffer van Hans Vanaken kwam te laat.

De Brusselaars herstellen zich zo van de 0-2 nederlaag woensdag op de eerste speeldag tegen Antwerp. Union komt in de tussenstand (voorlopig) opnieuw naast leider Racing Genk. Club lijkt zich te moeten verzoenen met een vierde plaats.

De partij tussen de kampioen en de vicekampioen van vorig seizoen schoot moeizaam uit de startblokken. Club had het balbezit, maar kon geen gevaar creëren. Pas in de slotfase van de eerste helft schrok het publiek in het Jan Breydelstadion wakker. Eerst kopte voor Club Spileers op de kruising, en vervolgens was het raak aan de overkant. Simon Mignolet, die voor de match zijn Gouden Schoen in ontvangst mocht nemen, had geen verhaal op een krachtige uithaal van Boniface (41.), 0-1.

Club ging met een slecht gevoel de kleedkamers in en kreeg meteen na rust een nieuwe dreun te verwerken. Een afstandschot van Lazare (46.) week af op Spileers, en ging zo voorbij een twijfelende Mignolet, 0-2. De bezoekers kwamen zelfs dichtbij een derde treffer. Een binnentikker van Boniface werd voor buitenspel afgekeurd. Aan Brugse zijde was het spel lange tijd te matig. Pas in de toegevoegde tijd kon Vanaken milderen met een rake kopbal, daar bleef het bij. Eindstand: 1-2.

Zondag (om 18u30) is er met Antwerp-Genk de tweede wedstrijd van de tweede speeldag in de Champions’ play-offs. In de Europe play-offs is er zaterdagavond (om 20u45) nog Standard-AA Gent.