2023 Getty Images

Acht doden bij schietpartij in winkelcentrum in buurt van Dallas, toevallig aanwezige agent grijpt in

Bij een schietpartij in een winkelcentrum in Allen, in de Amerikaanse staat Texas, zijn acht doden gevallen. Ook de dader van de schietpartij is omgekomen. Hij werd neergeschoten door een agent die toevallig in het winkelcentrum aanwezig was. Drie gewonden vechten nog voor hun leven. 

De schietpartij vond plaats in het Allen Premium Outlets, een winkelcentrum in Allen, een voorstad van Dallas, waar zo'n 100.000 mensen wonen. Volgens ooggetuigen begon een man lukraak op voorbijgangers te schieten. Het duurde uren voor de politie met cijfers kwam over het aantal slachtoffers, maar al kort na de schietpartij bleek uit helikopterbeelden dat er enkele lichamen afgedekt waren met lakens.

BEKIJK - "We zagen de schutter aan de overkant mensen neerschieten":

Videospeler inladen...

De brandweer vertelde dat negen mensen naar ziekenhuizen werden gebracht. De jongste is een kind van 5, het oudste slachtoffer is 61. 

Honderden mensen werden geëvacueerd uit het winkelcentrum. Ooggetuigen vertellen dat de schutter al vanop de parking begon te schieten met een assault rifle, een aanvalsgeweer. Op beelden die al snel de ronde deden op sociale media was te zien dat de man alleen al op de parking 36 schoten afvuurde.

In het winkelcentrum kon de man overmeesterd worden door een agent die toevallig aanwezig was - hij was voor een andere zaak in het winkelcentrum. Over de identiteit of eventuele motieven van de schutter is voorlopig niets bekend. 

2023 Getty Images

Meest gelezen