Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © BELGA / VTM Nieuws

Ruzie tussen Van Quickenborne en Van Peteghem: “Geen fiscale hervorming als er belastingverlaging komt voor werklozen en leefloners”

Het zit er bovenarms op tussen vicepremier Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en vicepremier Vincent Van Peteghem (CD&V). Van Quickenborne zette zondag bij ‘VTM Nieuws’ de hakken in het zand: “Als de minister van Financiën en de andere partijen vasthouden aan de belastingverlaging voor werklozen en leefloners, dan komt er voor ons geen fiscale hervorming.” Minister Van Peteghem reageerde direct: “In mijn voorstel wordt de verhoging van de belastingvrije som geneutraliseerd voor wie niet werkt”. Wat dan opnieuw Van Quickenborne uit zijn tent lokte: “Hij wordt tegengesproken door zijn eigen kabinet en administratie!”

234 reacties

  • bob jansens

    11 maanden geleden
    een belastinghervorming waarbij de BTW verhoogd wordt betekend een extra belasting op het spaargeld van de particulieren, zij kunnen met hun spaargeld enkel aankopen doen waarop BTW betaald wordt. CD&V zou beschaamd moeten zijn... waar zit Sammy nu met z'n rode lijn (oeps hij speelt enkel oppositie in de Vlaamse regering)
  • Julien DEMEULEMEESTER

    12 maanden geleden
    Het begint tijd te worden dat de Minister van Justitie zich eens bemoeit met Justitie alleen. Het kan daar ook nog het een en ander verbeterd worden.
  • jan geens

    12 maanden geleden
    Het gaat over betalers en niet betalers , niet over werkenden of niet werkenden . Maar dan klinkt het minder natuurlijk .
  • Willy Bogaert

    12 maanden geleden
    Begin met eenzelfde pensioen berekening voor iedereen en schaf de gouden eilanden af .Hoelang gaat dit nog duren
  • gust van langenhove

    12 maanden geleden
    Mijnheer Van petegem steek je tijd daar niet in ze gaan je voorstel toch afwijzen de VLD wil juist geld en geld en dat word moeilijker de vorige Joke had een plan opgemaakt de vuilbak in .