© Patrick Smets

Beker van Limburg voor PIBO en applaus voor Zutendaal

PIBO Belisia smukte zijn dertigjarige bestaan op met een derde Beker van Limburg uit de clubgeschiedenis. In de finale nam de geredde topklasser de maat van interprovincialer FALB Zutendaal, dat zijn vel duur verkocht en de handen op elkaar kreeg: 4-7.

Jo Trekels

PIBO speelde zijn derde finale uit de geschiedenis en mocht net als in 2008 en 2017 het zilverwerk in de lucht steken. Voor Sven Sleypen was het na twee met FULL Hasselt zijn derde op een rij. Zijn eerste als… coach. “Carmelo Nieddu was uitgenodigd op de final four van de UEFA Futsal Champions League en daarom maakte ik vroeger dan voorzien al mijn debuut”, zei de spelmaker. “Normaal had ik een maand voorbereiding gehad, nu werd ik er koud ingegooid. Ik had goede afspraken gemaakt met de bank, maar heb wel ervaren dat bijvoorbeeld ook nog bezig zijn met de wissels erg lastig is. Komt wel goed, de jongens willen luisteren naar mij en ik ook naar hen. Ik kijk uit naar mijn eerste seizoen als speler-coach.”

© Patrick Smets

De eerste prijs is alvast binnen, al liep dat niet van een leien dakje. PIBO - met drie goals van El Mansouri - leidde halfweg met 1-5, maar die cijfers gaven niet de waardeverhoudingen weer. “Zutendaal heeft zich heel goed verweerd”, bekende Sleypen. “We waren hen twee keer gaan bekijken, maar vandaag kwamen ze beter voor de dag. Met onder meer Youssef Bouazil en Nait Chrif hebben ze een paar hele goeie voetballers. Wij startten wat twijfelachtig met een vroege tegengoal. Nadien scoorden we twee keer uit stilliggende ballen en hebben we 10-15 minuten gedomineerd. De twee goals aan het einde van de eerste helft gaven ons een veilige marge. Maar omdat we het in de tweede helft vergaten af te maken, bleef het toch nog spannend voor de toeschouwers. Of we gaan vieren? Ik hoorde iets over de Mac Queen”, knipoogde Sleypen, die nochtans het kampioenenbal van Kortessem VV van vrijdagavond nog in zijn lijf had zitten.

© Patrick Smets

Trotse verliezer

Coach Orhan Avci van FALB Zutendaal was terecht trots op de prestatie van zijn team, dat met zijn grinta en technisch vermogen zeker kon bekoren. Het luide applaus voor de verliezer was bijzonder oprecht. “We hebben zeker een goede wedstrijd gespeeld”, sprak de T1. “We hebben nooit echt onder gelegen, dat is een prestatie op zich. We hebben de match aan het einde van de eerste helft verloren. Daar hadden we iets rustiger moeten zijn. Met 2-3 draaien in plaats van 2-5 is een heel verschil. Na de rust zetten we alles op alles, zelfs met vliegende keeper. We kwamen nog terug tot 4-6, maar het mocht niet baten. De vermoeidheid kroop er ook in na vrijdagavond.”

© Patrick Smets

Toen haalde Zutendaal het in de heenmatch van de tweede ronde van de eindronde in interprovinciale met 3-2 van Schaerbeek. “We stonden 0-2 achter, maar scoorden de laatste zes minuten nog drie keer. Mooi dat we met een overwinning naar daar mogen. Maar de promotie is zeker nog niet binnen. Schaerbeek is een sterke, ervaren ploeg en we weten niet in welke omstandigheden we daar terecht komen. Deze finale geeft wel vertrouwen.”

FALB ZUTENDAAL: Mazzei, Kherouach, Youssef Bouazil, Geraerts, Derin, Nai Chrif, Lefrikh, Janssen, Mohamed Bouazil, Concordia.

PIBO BELISIA: Simon Lambeets, Arne Lambeets, Sleypen, El Mansouri, Vanharen, Motmans, Dochez, Meunier, Afkir, Gerrits, Kobachidze, Vanhove, Brepoels.

DOELPUNTEN: 1’ Janssen 1-0, 7’ El Mansouri 1-1, 16’ Sleypen 1-2, 21’ Afkir 1-3, 22’ Lefrikh 2-3, 24’ El Mansouri 2-4, 25’ Meunier 2-5, 33’ El Mansouri 2-6, 36’ Nait Chrif 3-6, 44’ Youssef Bouazil 4-6, 48’ Sleypen 4-7.

SCHEIDSRECHTERS: Lambrighs - D’Amario. TOESCHOUWERS: 350.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer