Giacomo Nizzolo sprint naar zege in Tro-Bro Léon, Arnaud De Lie komt net te kort

Giacomo Nizzolo heeft de 40ste Tro-Bro Léon op z’n naam geschreven. In Lannilis sprintte de Italiaan uit een groep van zeven naar de zege. Arnaud De Lie reed een sterke koers, maar kwam in de sprint net te kort. Nils Eekhoff eindigde derde.

Jorunn Vannoorden

Op zo’n 7 kilometer van de meet trok Arnaud De Lie in de aanval. Met Rasmus Tiller, Clément Venturini, Nils Eekhoff en Eddy Finé kreeg hij enkele snelle jongens met zich mee. Het vijftal trok goed door, uit het achtervolgend pelotonnetje kwamen met Giacomo Nizzolo en Laurent Pichon nog twee te duchten klanten aansluiten.

Daarachter ging titelverdediger Hugo Hofstetter in een bocht tegen de vlakte, zijn kansen om zichzelf op te volgen waren definitief weg. Voorin probeerde Venturini om De Lie en co te verrassen, maar De Lie onze landgenoot reed ijzersterk en dichtte het gaatje onmiddelijk. We gingen sprinten!

In die sprint kwam De Lie al vroeg op kop, maar op de meet werd de renner van Lotto Dstny nog gegrepen door Giacomo Nizzolo. De fotofinish bracht al snel duidelijkheid: de Italiaan haalde het met een banddikte voorsprong. Nils Eekhoff werd derde. Voor Israel - Premier Tech was het de eerste zege van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer