AFP
Volledig scherm
© AFP

Knap nummer van Max Verstappen: Nederlander pakt na inhaalrace in Miami derde zege van seizoen

De Grote Prijs van Miami is een kolfje naar de hand van Red Bull en Max Verstappen geworden. Een andere strategie in combinatie met een uitstekend bandenmanagement waren voldoende voor de 25-jarige Nederlander om zijn derde GP van het seizoen te winnen. Ploegmaat Sergio Pérez was vorige week nog de primus, maar moest nu vrede nemen met de tweede plaats.

35 reacties

  • Marko Decandt

    12 maanden geleden
    Oliver, 90% begon op medium omdat het gokken was wat beginnen met hard ging opleveren. Niemand wist dus dat dat de verkeerde strategie was. Wat betreft die dappere keuze, ergens was het een héél logische keuze. Als Verstappen dezelfde strategie had gevolgd was hij bijna zeker van hoogstens 2de te eindigen. Door de tegenovergestelde strategie te kiezen, nam hij een gok en ging hij toch sowieso minstens 2de eindigen, gezien de RBR's zo superieur zijn dit seizoen.
  • Oliver de Koning

    12 maanden geleden
    Marco Decandt 90% van het veld startte op de medium compound. Dus dan heeft 90% op voorhand de verkeerde strategie uitgevoerd? Denk dat het een dappere keuze was van MV en RB om dit plan uit te voeren. Achteraf is inderdaad het gelijk bewezen.
  • Marko Decandt

    12 maanden geleden
    RBR heeft ondertussen gezegd, dit zijn feiten dus, dat de strategie Hard - Medium, veel sneller was dan Medium - Hard. Maar het was gokken op voorhand. Dus Max heeft op de juiste strategie gegokt en Perez had pech. Perez mocht ook niet gokken want zijn strategie was de veiligste voor zijn startpositie
  • Seppe Goossens

    12 maanden geleden
    Jammer van de insinuaties zonder bewijs, die je hier en daar leest. Je kan de uiteindelijke nummer 1 niet mogen, maar blijf a.u.b. sportief. Zilveren Sergio Perez reed ook in Miami een snelste ronde, wat je niet doet met een 'door de eigen ploeg gesaboteerde wagen'. Hij reed tussendoor ook echt mindere ronden. Je kunt dan nog suggereren dat de ploeg dat - op afstand bijv. - zo regelt, maar bij zulke sterke beweringen hoort sterk bewijs.
  • Guido Parker

    12 maanden geleden
    Luciano Padua: er is altijd al een eerste en een tweede rijder geweest. Enkel Senna en Prost lieten dat niet toe.