Een bedelaar. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een bedelaar. Archiefbeeld. © Photo News

SLANGEN OP MAANDAG. Armoede bestrijden en kansen creëren is een kerntaak voor ieder departement, zonder uitzondering

Het politieke jachtseizoen is begonnen, en het vizier is gericht op de armste en meest kwetsbare gezinnen. Ze zijn met 190.000, de één op de zeven kinderen die in Vlaanderen in een gezin in armoede opgroeien. Is dat allemaal geïmporteerde en gekleurde armoede, een gevolg van gebrekkige taalkennis, zoals sommigen beweren? Wat dan met de 55.000 kinderen in armoede bij wie geen vleugje migratieachtergrond komt kijken?

42 reacties

  • Denise Smeesters

    12 maanden geleden
    En wordt er ook eens aan de alleenstaanden gedacht… betalen al jaren de meeste belastingen!
  • Rudi Adriaensen

    12 maanden geleden
    Mag ik even lachen , een kerntaak van , en een lege brooddoos maar als het verlof is staat iedereen in de luchthaven ,nee de mensen hun prioriteiten liggen gewoon anders , stop gewoon met kindergeld geef gewoon gratis onderwijs en gezondheidszorg aan alle kinderen in plaats van bepaalde mensen te verrijken ten koste van hun kinderen .
  • An Vanden Bossche

    12 maanden geleden
    Dat is toch precies waar 80% van de discussies in het parlement over gaan: armoedebestrijding? Er komt niks nieuws of er is wel een sociaal tarief of gunstmaatregel. Dat die cumulatief groter zijn dan mensen die werken, dat hebben ze pas ontdekt. Dat het omelet eerst gebakken moet worden, daarover gaat de discussie niet, want dat weten de weldoeners niet.
  • Gino Denil

    12 maanden geleden
    Zie 90% of meer van de burgers zin voor verantwoordelijkheid hebben. Zowel voor hun budgetbeheer als voor de opvoeding van hun kinderen; Als dat percentage even hoog zou zijn bij onze verkozen politici, het land zou er sterk op vooruit gaan.
  • jan geens

    12 maanden geleden
    Zolang de staat gemiddeld 54 procent van de taart voor haar eigen werking opeist moet ze niet hypocriet doen .