De Special Forces-instructeurs hebben vooral aandacht voor Georges-Louis Bouchez.© VTM

D-Day voor Georges-Louis Bouchez in ‘Special forces’: kan politicus in het spel blijven?

Na een belabberde eerste indruk vorige week is het nu al het uur van de waarheid voor de Waalse politicus Georges-Louis Bouchez in ‘Special forces: wie durft wint’. Hij zal meer inzet en motivatie moeten tonen. Zo niet, dreigt voor hem de uitsluiting.

Tom Vets

De kandidaten worden al voor dag en dauw gewekt, terwijl het vriest in de Marokkaanse woestijn. Een warme douche zit er niet in voor de rekruten. Ze worden na een korte nacht bruut wakker gemaakt om voor de tweede dag op rij getest te worden op fysieke en mentale weerbaarheid. De Special forces-instructeurs hebben vooral aandacht voor Bouchez, maar ook de rest van de deelnemersveld wordt geobserveerd en uitgedaagd.

LEES OOK. Georges-Louis Bouchez bengelt achterin bij ‘Special Forces’: “Je bent gewicht voor de groep en draagt niets bij”

Techniek, kracht en behendigheid zijn deze keer van levensbelang, want de rekruten wacht de zogeheten catcrawl: een opdracht waarbij ze zich moeten voortbewegen over een touw, bungelend boven een 60 meter diep ravijn. Daar wordt niet alleen hun techniek getest, maar kijkt Chef Blom ook hoe de rekruten hun angsten kunnen controleren.

LEES OOK. STANDPUNT. Het leger en tien BV’s leren Bouchez een lesje

‘Special forces: wie durft wint’, VTM, maandag om 20.35 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER